Grov bakst

GLUTENFRIE GROVE HORN MED OST OG SKINKE


Det er noe magiskt med lukten som siver ut av ovnen når hjemmebakte brød eller rundstykker stekes. Og når denne lukten blander seg med smeltet ost, ja da er det god stemning i heimen.

Denne oppskriften gir 8 store glutenfrie horn med ost og skinke. Hornene er bakt med havregryn, bokhvetemel, rismel og maismel. Hvorfor? Fordi resultatet blir så utrolig mye bedre når du bruker disse meltypene fremfor de «grove» melblandingene du får kjøpt i butikken. Ikke minst, så er det så mye bedre for kroppen din. Du kan lese mer om de ulike meltypene her. Du får kjøpt alle ingrediensene på velassorterte butikker som for eksempel Meny eller de største Kiwi butikkene. Og det er absolutt vert det – for glutenfritt smaker så utrolig godt når man baker det selv med rene, gode ingredienser.

Jeg er ganske sikker på at disse glutenfrie hornene med smeltet ost og skinke vil bli en høydare hjemme hos dere. Ferdig stekt er de saftige, myke og utrolig gode.

Oppskriften gir 8 store glutenfrie fylte horn.

Du trenger

 • 150 g GF havregryn
 • 135 g bokhvetemel
 • 100 g maismel
 • 70 g rismel
 • 20 g fiberhusk
 • 5 g tørrgjær
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 – 1,5 ts salt
 • 1 liten ts flytende honning
 • 650 g vann, kaldt*
 • Mel til utbaking (anb. blå jyttemel)

Fyll

 • Ost
 • Skinke, kokt, eller røkt
 • Friske krydderurter
 • Egg, sammenpisket til pensling

*Du kan lese om hvorfor jeg baker gjærbakst med kald væske her.

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen og k-spaden. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og honningen, litt etter litt. Bland først sammen på lav hastighet. (Sjekk gjerne at alt er godt blandet ved bruk av en slikkepott, da det kan samle seg melklumper i bunnen av bollen eller på K-spaden. Disse må du i såfall løse opp.)

Øk så hastigheten og elt deigen i 15 minutter på middels hastighet.

Bruk en slikkepott og samle deigen i bollen. Dekk med plastfolie og sett til heving på kjøkkenbenken i 1,5 – 2 timer.

2. Sett ovnen på 200 grader. Bruk mel på benkeplaten (jeg bruker jyttemel). Ha deigen ut av bollen og dryss mel over. Kna deigen på benkeplaten og fortsett å tilsette litt og litt mel til deigen ikke klisser. Form den så til en ball.

Dryss litt  på benken og ha mel på kjevlen. Kjevle ut deigen til en stor sirkel. Vær obs på at du har nok mel under til at den ikke klistrer seg fast i bordplaten. Dette er viktig for at du skal få rullet den opp som horn. 

3. Skjær deigen opp i åtte pizzastykker ved bruk av et pizzahjul. Fordel så skinke og ost over. Rull sammen, fra ytterst til innerst. Børst av overflødig mel om det er mel under deigen når du ruller den opp.

Sett på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i 25 – 30 minutter. Stek heller litt for lenge enn for kort om du er usikker. (De trenger ikke etterheves).

5. La avkjøles på rist og nyt nybakte når osten er flytende.

Og ikke minst, kos deg!

6 kommentarer om “GLUTENFRIE GROVE HORN MED OST OG SKINKE

 1. Hei! Dette ser kjempegodt ut! 🙂 men.. Kan man lage denne uten rismel? Hva bør jeg evt bytte det med?

 2. Disse ble en kjempe suksess her hos oss. Etter å ha laget disse noen ganger, har vi nå, som familie bestemt oss for å alltid ha noen av disse liggende i fryseboksen. Perfekt snacks måltid…tusen takk 😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s