Søt bakst

GLUTENFRI RULLEKAKE MED SYLTETØY


En god gammel slager dette. Glutenfri rullekake som er myk, luftig og nydelig søt med friskt bringebærsyltetøy. Server med friske bær og krem – og selvfølgelig nytraktet kaffe.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 130 g sukker + 2 ss
  • 1 ts vaniljesukker
  • 35 g potetmel
  • 75 g glutenfritt mel*
  • ½ ts fiberhusk
  • ½ ts bakepulver
  • Syltetøy (bringebær eller jordbær)**

 

* Jeg bruker TORO Glutenfri fin kakemiks.

**Anbefaler å røre ditt eget syltetøy eller bruke det fryste rørte syltetøyet fra Nora med 80% bær. Utrolig godt!

Utstyr

  • Langpanne på ca. 30×37 cm.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. Ha bakepapir i bunnen av en langpanne på 30×37 cm (den du har til ovnen er nok større enn dette. Se tips).

2. Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar ca. 7 minutter. Bland sammen de tørre ingrediensene mens du visper. Ta ned hastigheten og tilsett det tørre. Visp inn.

3. Så fort det tørre er vispet inn i eggedosisen stopper du visperen og fordeler deigen i langpanneformen. Stryk deigen jevnt ut i formen med en slikkepott.

4. Stek midt i ovnen i 5-10 minutter. Følg godt med, det går fort! La avkjøles litt i formen. Strø så 2 ss sukker utover et bakepapir eller kjøkkenhåndkle. Velt kaken forsiktig ut av formen og ut på bakepapiret.

5. Trekk forsiktig av papiret som du stekte kaken med. Legg så langpanneformen over kaken (ellers tørker den ut og vil ikke la seg rulle etterpå). La avkjøles noe så den får satt seg før du ruller den sammen.

6. Bre syltetøyet utover bunnen. Rull den så sammen fra langsiden, gjerne ved hjelp av papiret den ligger på. Rull forsiktig så kaken ikke får sprekker. Her er det øvelse som gjelder altså!

Server med friske bringebær (gjerne rullet i melis) og krem.

Baketips

Hvis du ikke har en langpanneform i riktig størrelse kan du bruke aliminiumsfolie til å lage “gjerder” i langpanneformen din. Mål opp 30×37 cm og sett solide gjerder ved å brette og krølle sammen aliminiumsfolie.

4 kommentarer om “GLUTENFRI RULLEKAKE MED SYLTETØY

  1. Hei. Ville bare si at jeg bakte denne kaken i går. Den ble saftig og supergod. Jeg har også bakt en del brød og rundstykker etter dine oppskrifter. Alt har blitt vellykket og veldig smakfullt. Så tusen takk for inspirasjon.

Legg inn en kommentar