Søt bakst

GLUTENFRI RABARBRAPAI MED CRUNCHY LOKK

Rabarbraen er her, både i hager og i butikker rundt om. Og hva passer vel da bedre enn å bake deilig rabarbrapai? Denne glutenfrie varianten har en myk bunn, saftig rabarbra og cruncy lokk. En deilig kombinasjon som smaker nydelig. Serverer den som den er, eller med vaniljeis, vaniljesaus eller krem. Det som gjør denne rabarbrapaien ekstra god er kombinasjonen av det syrlige fra rabarbraen og det søte cruncy lokket. Kanskje noe å bake til helgen?

Oppskriften har tre komponenter. Paibunnen som du lager med kaldt smør, blander sammen og setter i kjøleskap. Deretter har du rabarbrablandingen som skal oppi paibunnen før du topper hver pai med det som skal bli den cruncy toppingen.

Du kan gjerne bake denne oppskriften i en paiform (ca. 28 cm i diameter), men da bør du ha litt mer rabarbrafyll.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 8 porsjoner.

Paideig

 • 175 g glutenfritt mel*
 • 2 ss sukker
 • 1 ts fiberhusk (3 g)
 • 100 g kaldt smør, i terninger
 • 1 eggeplomme
 • 2–4 ss kaldt vann

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Rabarbrafyll

 • 350 g rabarbra
 • 125 g sukker
 • 1 ss maisenna

Crunchylokk

 • 100 g maizenna
 • 60 g brunt sukker
 • 25 g sukker
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 100 g smør,  kaldt i terninger
 • 1 klype salt

Utstyr

 • 8 små ildfaste former a ca. 8 diameter
 • Kjevle

Slik gjør du

Paideigen

1. Skill eggeplommen fra eggehviten. Ta frem foodprocessoren (du kan også bruke bolle og sleiv). Mål opp mel, sukker og fiberhusk. Del det kalde smøret i terninger og tilsett. Kjør i foodprocessoren til smøret og melet er blandet og klumper seg. (Sjekk at det ikke ligger mel i bunnen.)

2. Tilsett eggeplommen og bland inn. Ha så i 1 og 1 ss med kaldt vann til du har riktig konsistens. Du skal da enkelt kunne samle deigen til en ball. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet. Her skal den ligge i 30 minutter eller lenger.

3. Smør 8 små ildfasteformer på ca. 8 cm i diamter. Ha plastfolie på benken. Trykk så ut deigballen litt og strø litt glutenfritt mel over. Kjevle ut til en stor flate. Trykk så ut 8 bunner ved bruk av formene. Legg hver runding i bunden av hver form. Bruk resten av deigen til å dekke til kantene. Sett i kjøleskapet. (Ikke rydd bort foodprocessoren).

 

Crunchy lokk

4. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensene til lokket i foodprocessoren (enten for hånd eller i foodprocessoren). Sett i kjøleskapet.

Rabarbrafyll

5. Del rabarbraene i 1,5 – 2 cm lange biter. (Riv evt. av treller ytterst om de gjør det vanskelig å dele rabarbrastilkene.) Bland sammen sukker, maisenna og rabarbrabitene og fordel raskt i formene. Det er viktig at dette gjøres rett før formene skal inn i ovnen, for å unngå at rabarbraen safter seg.

6. Fordel blandingen til lokket over hver form og sett inn i ovnen på nederste rille. La steke i 50-60 minutter.

Allergiinfo

For å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri, bytter du ut smøret med melange uten melk (og tilsetter en klype salt). Server med sorbet eller laktosefri is.

**Inspirasjon til fyll og topping er hentet fra bloggen til Fru Timian**

 

6 kommentarer om “GLUTENFRI RABARBRAPAI MED CRUNCHY LOKK

 1. Eg lagde den med potetmel da det var det eg haddee i hus og fungerer lika so godt og er norsk produsert 🙂

 2. Lagde denne i går uten paibunnen. Og den ble helt Amayzing 🤩 Kun jeg som har cøliaki, men det var besøket som skrapte skålen tom 😊 Takk for god oppskrift.

Legg inn en kommentar