Søt bakst

GLUTENFRIE BURSDAGSMUFFINS

Muffins er en gjenganger på bursdagsfeiringer, idrettsarrangementer, babyshower eller andre anledninger hvor flere samles. Det var en venninne på barneskolen som introduserte meg til muffins. Og det falt så absolutt i smak. Så hver dag etter skolen dro vi hjem til henne å bakte muffins fra Disney sin kokebok. Det var Donald som stod i bresjen for muffinsoppskriften og jeg husker fortsatt hvordan vi holdt på og eksperimenterte med ulike smaker. Aldri har muffins smakt så godt som da. Dette med muffinsbaking er faktisk en av de få tingene jeg husker at jeg gjorde med venninner etter skolen da jeg var liten. Det gjorde med andre ord stort inntrykk.

Disse glutenfrie bursdagsmuffinsene har en god smak av vanilje og er dekket med en rågod sjokoladeglasur. Det er den samme oppskriften som jeg har til sjokoladekake langpanne som er en av bloggens mest populære oppskrifter. Med andre ord, en sikker vinner.

Foretrekker du sjokolademuffins så finner du oppskrift på det her.

Du trenger

 • 100 g smør, smeltet
 • 125 g sukker
 • 2 egg (M/L)
 • 150 g glutenfritt mel*
 • ½ ts fiberhusk
 • 1,5 ts bakepulver
 • 2 klyper salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 100 g melk (1 dl)

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

Utstyr

 • Muffinsbrett (kan skøyfes)
 • Små muffinsformer

Sjokoladeglasur

 • 100 g smør, smeltet
 • 4 ss kakao
 • 2 ts vaniljesukker
 • 300 g melis
 • 2 klyper salt
 • 4-6 ss sterk kaffe, avkjølt**

**Hvis du ikke ønsker mokkasmak på glasuren erstatter du kaffe med melk.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og sett til avkjøling.

2. Mål opp det tørre med unntak av sukkeret. I bakebollen visper du sammen egg og sukker til du blir skikkelig sliten i armen (eller så bruker du kjøkkenmaskinen/visper). Tilsett det tørre og melken vekselsvis i deigen (så unngår du klumper).

3. Ha muffinsformer i muffinsbrettet og fordel deigen i.

4. Stek muffinsene midt i ovnen i 12 – 15 minutter (obs. det er viktig at du ikke steker de for lenge). Følg med mot slutten av steketiden. Når deigen har stivnet på toppen er muffinsene ferdig. Velt de ut av formen og avkjøl på rist.

Glasuren

5. Smelt smøret og la avkjøles litt. Visp inn de tørre ingrediensene og tilsett så 1 ss kaffe av gangen til du har ønsket konsistens på glasuren (se baketips).

6. Fordel glasuren på muffinsene og pynt etter ønske.

Baketips

Glasuren blir aller best om du bruker sterk kaffe. Hvis du ikke har ferdig laget sterk kaffe, så lag en sterk instant men ha bare i nok varmt vann til å få blandet den ut. Spe så med kaldt vann, så slipper du å vente på at kaffen avkjøles

2 kommentarer om “GLUTENFRIE BURSDAGSMUFFINS

Legg inn en kommentar