Fin bakst

GLUTENFRITT HAMBURGERBRØD

Jepp grillsesongen er definitivt i gang, selvom solen glimter med sitt fravær. Men jeg lar nok ikke regnet stå i veien for hamburgere på grillen. Hos oss spiser vi hamburger hele året. Og gjerne på fredager, med hjemmebakt glutenfritt hamburgerbrød og søtpotetchips. Ja, hamburger er en ganske så fullverdig erstatter for fredagstacoen her i gården.

Det kan se ut som om det ikke bare er min familie som er glad i hamburgere. I Oslo har det poppet opp utallige hamburgerrestauranter; mange av de med glutenfritt hamburgerbrød på menyen. Jeg har allikevel til gjengjeld å få servert skikkelig godt hamburgerbrød, ofte er det desverre ganske tørt. Den beste hamburgeren jeg vet om er derfor den vi lager selv hjemme, med dette luftige og saftige glutenfrie hamburgerbrødet.

Følger du oppskriften under vil du få en deig som er utrolig god å jobbe med og et kjempebra resultat. Prøv bare selv.

Oppskriften gir 10 glutenfrie hamburgerbrød.

Du trenger:

 • 250 g GF havremel*
 • 100 g maismel**
 • 200 g rismel**
 • 1 – 1,5 ts salt
 • 1/2 pk gjær
 • 30 g fiberhusk
 • 300 g kald melk
 • 450 g kaldt vann
 • 1 ts honning
 • 1 ts bakepulver
 • 50 g smør, i terninger
 • Sesamfrø, til pynt

* Glutenfrie havregryn kjørt til mel i foodprocessor, blender, med stavmikser el.

** Du kan lese om de ulike meltypene jeg bruker her.

Slik gjør du:

1. Bland sammen de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskin med k-spade.

2. Tilsett vann, melk og honning og bland sammen. Sjekk at melet ikke har klumpet seg eller festet seg i bunnen av bakebollen. Etter en liten stund er alt blandet inn, da tilsetter du smøret i terninger. Elt så deigen i 10 – 15 minutter på middels hastighet.

Samle deigen ved hjelp av en slikkepott og la heve tildekket under plast i 1,5 time.

(Har du ikke kjøkkenmaskin så elter du deigen for hånd og bruker romtemperert væske, jo lenger du elter jo bedre.)

3. Dryss litt mel på benken (jeg bruker jyttemel) og elt så deigen på benkeplaten. Tilsett nok mel til at du kan jobbe med den uten at den klistrer seg fast til hender eller benken. Form til en stor ball og la hvile i 10 minutter.

Rull deigen ut til en pølse og del i 8 – 10 emner. Form så til boller som du trykker litt ned så de får samme form som hamburgerbrød. Sett hamburgerbrødene på en bakepapirkledd stekeplate og hev tildekket i 45 -60 minutter.


4. Sett ovnen på 225 grader. Pensle hamburgerbrødene med sammenpisket egg eller vann og dryss over sesamfrø. Stek midt i ovnen i 20-25 min. Stek heller litt for lenge enn for kort om du er usikker på om de er ferdige.

La avkjøles på rist. Det er viktig at de får tid til å avkjøles før du skjærer i de, hvis ikke blir de deigete. Del i to og rist på grillen eller i en grillpanne før servering. NYT!

 

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og margarin uten melk.

Har du melkeallergi bruker du soyamelk uten tilsatt sukker og margarin uten melk.

5 kommentarer om “GLUTENFRITT HAMBURGERBRØD

  1. Så hyggelig å høre! Nå fikk jeg så lyst på hamburgere med hjemmelaget hamburgerbrød jeg også at jeg bare måtte lage det jeg også 🙂

 1. Signerer kommentaren over – verkeleg dei beste eg har smakt! Tåler fint ein tur i fryseren og, utan å bli tørre:D

 2. Desse må eg teste ut! 😍 Har nett ete hamburger vi bestilte og fekk Hatting sitt burgerbrød, det er supertørt, så må prøve å få laga sjølv 🤩

Legg inn en kommentar