Grov bakst

GLUTENFRIE FROKOSTRUNDSTYKKER


Det er ingenting som slår lukten av hjemmebakte rundstykker en tidlig morgen. For det går faktisk an å servere nybakte glutenfrie rundstykker til frokost uten å måtte stå opp i otta. Trikset er eltefri deig og metoden som er beskrevet her. Ferdig stekt er disse glutenfrie rundstykkene luftige, saftige og skikkelig gode. Tenk at glutenfritt kan smake så godt!

Eltefritt senker terskelen for å bake med flere hakk. Det eneste du trenger mer av er tid, for eltefri bakst trenger natten til heving. Men du får igjen for tiden, for du slipper elting og kan bruke mindre gjær og ikke minst, med denne oppskriften får du rykende ferske glutenfrie rundstykker til frokost.

For 12 eltefrie rundstykker trenger du:

 • 100 g glutenfrie havregryn
 • 75 g maismel
 • 75 g rismel
 • 100 g bokhvetemel + til å strø formene
 • 1 ts bakepulver
 • 10 g fiberhusk
 • 50 g solsikkefrø + til pynt
 • ½ – 1 ts salt
 • ½ ts tørrgjær
 • 550 g romtemperert vann (20 grader)

*Her kan du lese om de ulike meltypene og hvor du får kjøpt de.

Utstyr

 • Muffinsbrett (med 12 hull)

Slik gjør du:

1. Mål opp alt det tørre og rør sammen. Tilsett det våte og bland raskt sammen. Deigen skal ikke være fast, men ganske flytende. Dekk med plastfolie og evt et kjøkkenhåndkle og la heve natten over (10 – 16 timer).

2. Sett stekeovnen på 250 grader (over- og undervarme). Mens ovnen blir varm gjør du klar rundstykkene.

3. Ta frem muffinsbrettet og strø litt bokhvetemel oppi hvert hull. Bruk en slikkepott og elt deigen så du får ut luften. Fordel deigen i de 12 hullene. Dryss over litt bokhvetemel eller pensle med vann og strø over solsikkekjerner.

4. Sett inn i ovnen på midterste rille og senk varmen til 225 grader. Stek rundstykkene i 20-25 minutter. Når rundstykkene er gylne og med fin stekeskorpe er de ferdige. La de stå litt før du velter de ut av formen og lar de avkjøles på rist.

img_3586

**Inspirasjon til fremgangsmåte er hentet fra Trines matblogg.**

Legg inn en kommentar