Hvis du har fulgt bloggen en stund så har du kanskje fått med deg at jeg er veldig glad i kjeks. En av favorittene er denne oppskriften på glutenfrie havrekjeks med mandler og rosiner. De går superraskt å lage og smaker nydelig. En sikker vinner når du trenger påfyll av energi eller har lyst på noe godt.
Kjeksene er sprø utenpå og myke inni. Om du liker kjeksene sprø tversigjennom må du trykke de ut.
Oppskriften gir ca. 10 havrekjeks.
Du trenger
- 100 g smør, mykt eller romtemperert
- 75 g brunt sukker
- 1 egg (M/L)
- 60 g glutenfritt mel*
- 75 g GF havregryn
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 50 g rosiner
- 50 g nøtter (mandler eller valnøtter)
*Jeg har bakt disse med både rismel og TORO glutenfri kakemiks. Alle fine melblandinger fungerer fint, men du må trolig justere litt på mengden. Teststek en først. Flyter den for mye utover, så tilsetter du mer mel.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 160 grader.
2. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsett egget og rør deigen glatt.
3. Hakk nøttene. Mål opp de tørre ingrediensene og bland sammen med nøttene og rosiner. Tilsett i bakebollen og rør til en jevn deig.Jeg anbefaler å teststeke en først så du er sikker på at de ikke flyter utover. Det er en hårfin balanse.
4. Bruk to skjeer og sett 10 – 12 emner på en bakepapirkledd stekeplate som du trykker litt ut. Ønsker du de helt flate må du trykke de litt ekstra ut.5. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. De skal være brune i kantene og ha en stekt overflate. La avkjøles på stekeplaten i noen minutter før du flytter de over på rist.