Søt bakst

GLUTENFRIE HAVRECOOKIES MED MANDLER OG ROSINER

Hvis du har fulgt bloggen en stund så har du kanskje fått med deg at jeg er veldig glad i kjeks. En av favorittene er denne oppskriften på glutenfrie havrekjeks med mandler og rosiner. De går superraskt å lage og smaker nydelig. En sikker vinner når du trenger påfyll av energi eller har lyst på noe godt. 

Kjeksene er sprø utenpå og myke inni. Om du liker kjeksene sprø tversigjennom må du trykke de helt ut.

Oppskriften gir ca. 10 havrekjeks. 

Du trenger

  • 100 g smør, mykt eller romtemperert
  • 75 g brunt sukker
  • 1 egg
  • 60 g glutenfritt mel*
  • 75 g GF havregryn
  • 1/2 ts bakepulver  
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler, grovhakket

 *Jeg bakte disse med rismel og da er denne mengden mel perfekt. Alle fine melblandinger fungerer fint, men du må trolig justere litt på mengden. Teststek en først. Flyter den for mye utover, så tilsetter du mer mel. 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 160 grader.

2. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsett egget og rør deigen glatt.

3. Hakk mandlene. Mål opp de tørre ingrediensene og bland sammen med mandlene. Tilsett i bakebollen og rør til en jevn deig.

Jeg anbefaler å teststeke en først så du er sikker på at de ikke flyter utover. Det er en hårfin balanse. 

4. Sett små kuler på en bakepapirkledd stekeplate og trykk ut. 

5. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter. De skal være brune i kantene. La avkjøles på stekeplaten før du flytter de over på rist. 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s