Søt bakst

GLUTENFRIE EPLEMUFFINS

Her får du oppskriften på en av mine absolutte favoritter. Glutenfrie eplemuffins med deilig smak av kanel og et hint av vanilje. Er egentlig ikke så mye mer å si om den saken 🙂

Oppskriften gir 12-16 muffins.

Du trenger

  • 100 g smør, smeltet
  • 130 g sukker
  • 2 egg
  • 170 g glutenfritt mel*
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 klyper salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g melk
  • 2 epler, skrelt og i tynne skiver
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker

*Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Smelt smøret og mål opp de tørre ingrediensene i et desilitermål el.

3. Pisk sammen sukker og egg til blandingen blir tykkere og lysere i fargen. Tilsett halvparten av det tørre og visp inn. Rør så inn litt av melken før du tilsetter resten av det tørre. Ha så i resten av melken og smøret, og visp røren glatt.

4. Skrell eplene og skjær i tynne skiver som du deler i to. Ha kanel og sukker i en liten plastpose og tilsett eplebitene. Rist til eplene er godt dekket av sukker og kanel. Fyll et muffinsbrett med muffinsformer (eller bruk doble former). Fordel deigen på muffinsformene og ha eplebiter nedi hver muffins.


5. Stek midt i ovnen i ca. 15 – 20 minutter. La avkjøles på rist. Dryss gjerne over litt melis rett før servering.

Eplemuffinsene er aller best når de er nystekte. De egner seg fint til frysing. Legg i fryseren så fort muffinsene er avkjølt og tin de rett på kjøkkenbenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s