På leting etter en saftig og myk glutenfri sjokoladekake med deilig smak av sjokolade? Da er du kommet til rett sted.
Det var en leser av bloggen som spurte om jeg kunne lage en oppskrift på glutenfri sjokoladekake i rund form. Hun var så glad i den glutenfrie sjokoladekaken i langpanne som jeg hadde her på bloggen. Det er så gøy å få slike forespørsler, så jeg begynte å teste litt ulike oppskrifter. Og tilslutt, så satt’n. Denne glutenfrie sjokoladekaken er ordentlig saftig og myk. En kake du vil høste mye skryt av, det er jeg helt sikker på 🙂
Ønsker du å bake sjokoladekake langpanne, så finner du oppskriften her.
I denne oppskriften har jeg både kaffe i kaken og i glasuren. I selve kaken får kaffen frem sjokoladesmaken, men uten at det smaker kaffe. I glasuren gir den smak av mokka. Ønsker du ikke mokkasmak på glasuren kan du bytte ut kaffen med melk.
Det er enkelt å gjøre kaken melkefri, se nederst.
For deilig glutenfri sjokoladekake i rund form trenger du:
- 200 g glutenfritt mel*
- 380 g sukker (3,5 dl)
- 40 g bakekakao
- 2 ts bakepulver
- 1 ss vaniljesukker
- ½ ts salt
- 60 g olje, nøytral
- 1 egg (L)
- 200 g melk (2 dl)
- 150 g kaffe, (1,5 dl) 2 ts instant kaffe blandet ut med vann
*Jeg har bakt sjokoladekaken både med TORO glutenfri kakemiks og fint rismel. Begge deler fungerer helt supert.
Kremet sjokoladeglasur
- 75 g smør, romtemperert
- 3 ss bakekakao
- 1,5 ts vaniljesukker
- 175 g melis
- 2 klyper salt
- 4-6 ss sterk kaffe, avkjølt**
Utstyr
- Rund kakeform på 24 cm i diameter. Du kan bruke en større eller mindre form, men da må du justere steketiden.
**Ønsker du ikke mokkasmak på glasuren kan du bytte ut kaffen med melk.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 170 grader. Smør en kakebunn på 24 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen.
Obs! Det er viktig at kakeformen er tett, da kakedeigen er ganske tynn. Sjekk gjerne dette før du begynner å bake.
2. Lag kaffe, helst instant. Bland sammen 2 ts instant kaffe med litt varmt vann. Hell så i kaldt vann til du har 1,5 dl (150 gram).
3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. I et desilitermål el. blander du sammen de våte ingrediensene. Tilsett i bakebollen med det tørre, litt etter litt. Visp røren glatt og fordel raskt i kakeformen. (Kaken må inn i ovnen med en gang røren er klar).
Røren er ganske flytende og du kommer nok til å lure på om dette er riktig. Du kan puste ut, det er helt riktig.
4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Trikset for en saftig og myk sjokoladekake er å ta den ut akkurat når den har stivnet.
Det er vanskelig å se på kaken om den er ferdig, så stikk baksiden av en fyrstikk ned i kaken. Kommer den ut uten deig er kaken ferdig. Om ikke, la den steke litt lenger og følg med. (Alle ovner er forskjellige, så det er vanskelig å gi en helt eksakt tid).
La avkjøles i formen i ca. 15 minutter før du forsiktig vender den over på en rist.
Glasur
6. Visp sammen det myke smøret med de tørre ingrediensene. Når blandingen korner seg så tilsetter du kaffen (se baketips) og visper glasuren luftig. Den vil da bli litt lyserer i fargen.
7. Når kaken er helt avkjølt fordeler du glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt etter ønske og server med nytraktet kaffe.
Kaken holder seg fint i kjøkeskapet. Gjør ringen til kakeformen så stor som mulig og tre forsiktig over kaken. Ha så plastfolie over ringen, så unngår du at plasten klistrer seg til glasuren.
Baketips
Glasuren blir aller best om du bruker sterk kaffe. Hvis du ikke har ferdig laget sterk kaffe, så lag en sterk instant men ha bare i nok varmt vann til å få blandet den ut. Spe så med kaldt vann, så slipper du å vente på at kaffen avkjøles.
Allergiinfo
Hvis du har laktoseintoleranse erstatter du melken med laktosefri melk. Har du melkeallergi bytter du den ut med soaymelk naturell (uten tilsatt sukker). I glasuren erstatter du smøret med margarin uten melk.
**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen cafedelites. Jeg har gjort noen endringer og selvfølgelig gjort oppskriften glutenfri.**
Hei. Jeg tenkte å prøve meg på denne kaka. Semper mix lys kan brukes? Og lurer også på om den blir veldig flat ved bruk av en 26 cm kakeform? Den ser helt nydelig ut. Og tenker denne slår an til fredagskosen på jobb 😊
Hei Anneli,
Så hyggelig😃
Jeg har bakt den med både fint rismel og TORO glutenfri kakemiks og begge fungerer fint.
Mtp formstørrelse så tror jeg dessverre den kan bli litt tynn. Når jeg baker den i en springform på 24 i diameter blir den ca 3 cm høy. Det er litt smak og behag 🙂
Ok, da går jeg for 24. Jeg har ikke Semper kakemix for hånden nå. Men tipper vanlig glutenfri lys mix går greit. Da er jeg klar. Jeg kan gi tilbakemelding 😊
Supert 😃👌🏻
Denne kaka ble kjempegod. Saftig og nydelig. Helt klart den beste jeg har laget hittil. Glasuren var Yummy 😊👍 Går helt fint å bake med Semper lys mix også 👍
Så glad du likte den 😃
Hei. Jeg fant denne oppskriften og lurer på om man også kunne ha brukt det iskaffe pulveret fra Toro istedenfor vanlig kaffe?
Siden jeg ikke drikker vanlig kaffe engang.
Litt usikker på hva det er, men du kan bare bruke melk eller vann istedet om du ikke har kaffe/ eller ikke ønsker mokka smak! Lykke til 🙂
Hei. Kaka høres veldig god ut, så skal prøve å bake denne helgen. Bruker du varmluft eller over- og undervarme når du baker denne kaken?
Hei 🙂 Over- og undervarme 👍🏻
Fint. Tusen takk for raskt svar 😊
Hei. Dette var en av de beste sjokoladekakene jeg noengang har laget. Har endelig fått bakegleden tilbake og gleder meg til forsøke noen av de andre kakene! Tusen takk 🌹
Jippi, så gøy og høre 😃😃
Hei! Tusen takk for at du deler oppskriften! Jeg har lett lenge etter en saftig sjokoladekake i springform, men nå har jeg funnet det 🙂 Går det bra å fryse den uten smørkrem? Går det fint å ha sjokoladekrem inne i kaken? Håper å høre fra deg 🙂
Hei, frysing går fint. Jeg har ikke prøvd å dele den i to, men er vert et forsøk! Høres veldig godt ut 🙂
Hei
Når kaken har stått 15 min etter steking, tar du den da ut av formen og snur den opp ned på en rist?
Smaken var veldig god😊
Stemmer. Så hyggelig å høre:)
Hei, tenkte å prøve meg på denne til bursdagsfeiring. Ser du skriver at når kaken har avkjølt i 15 min. så skal jeg ta den over på rist, men jeg har kun den bake it easy, der du lager kaken direkte på fatet. Går det fint? Går det fint å lage kaken kvelden før?
Hei, Det går nok fint 🙂 Den kan lages kvelden før. Husk å følge med mot slutten av steketiden så den ikke blir for mye stekt bare. Kos deg med bakingen 🙂
Dette er den beste oppskriften på glutenfri sjokoladekake jeg noen gang har prøvd. Jeg bruker semper mix. Anbefaler den til alle jeg kjenner 🙂
Så hyggelig å høre 🤩
Heisann! Suuuupergod kake😍
Om jeg lager 1/2 dose til… vil det da være safe å bruke 26 cm for tror du, eller vil den fortsatt slite med å heve nok?
Det tror jeg vil funke fint 🙂
Denne vil ikke stivne hos meg. Etter 40 minutter er den fremdeles helt rennende.