Ferdig stekt er denne glutenfrie browniesen myk, med deilig sjokoladesmak og et lett sprøtt lokk. Valnøttene og sjokoladebitene gir litt ekstra krunsj og rik sjokoladesmak. En sikker vinner dette, det kan jeg love deg.
Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. Ønsker du å bake kaken i langpannen som følger med stekeovnen må du doble oppskriften.
Ps. Du kan selvfølgelig sløyfe valnøttene og sjokoladebitene om du ønsker en helt vanlig brownies.
Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.
For deilig glutenfri brownies trenger du:
- 150 gram smør
- 350 gram sukker
- 5 ss bakekakao (50 g)
- 100 g glutenfri fin melblanding*
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3 egg (M)
- 200 gram valnøtter
- 100 g sjokolade, grovhakket
- 2 klyper salt
- Melis (om du vil)
*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 165 grader varmluft
2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.
3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt. Grovhakk valnøttene og sjokoladen, og tilsett helt tilslutt.
4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 30 cm), (se tips). Stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter.
Obs obs, bruker du en annen type form må du justere steketiden.
5. La browniesen avkjøles i formen før du skjærer i kakstykker.
Dryss gjerne litt melis over før servering.
Baketips
Når du skal dekke formen med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du ønsker pene kanter, klipper du til bunden av formen og smører kantene.
Allergiinfo
Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør. Velg en sjokolade uten melk, gjerne den fra Lindt.
Hei! Skal kaken steke på varmluft?
Yes 👍🏻