Søt bakst

UT PÅ TUR GLUTENFRI HAVREKJEKS PÅ LUR

Inspirasjonen til denne oppskriften er BIXIT havrekjeks.  Jeg har alltid vært så glad i disse både med og uten sjokoladetrekk. Siden jeg ikke kan spise de lenger så tenkte jeg at det må da gå an å lage noen som lignet. Gleden var derfor stor da disse kom varme ut fra ovnen. Ikke bare luktet det så utrolig godt, de smakte også nydelig. Venninen min som fikk være testkanin mente selv at de var mye bedre enn bixit (hun har ikke glutenallergi). Det er bare en måte å finne ut av om du er enig.

Disse er perfekte å bake på hytta i påsken. Nyt de på farta, på tur eller til en deilig kopp kaffe eller te.

For cirka 8 glutenfrie havrekjeks trenger du

  • 60 g smør, mykt/romtemperert
  • 2 ss sukker
  • 2 ss brunt sukker (evt hvitt)
  • 100 g GF havregryn, malt til mel
  • 40 g glutenfritt mel*
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100 g sjokolade (kan sløyfes)

*Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Slik gjør du

1. Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake eller bruk mykt smør. Mal havregrynene til mel i en foodprocessor el.

2. Sett stekeovnen på 200 grader.

3. Rør smør og sukker godt sammen. Bland så sammen resten av ingrediensene og tilsett. (Det er viktig at du er nøyaktig mtp oppmåling).

4. Kna deigen sammen med hendene. (Hvis deigen ikke vil samle seg må du tilsette bittelitt mer mykt smør). Del den så i 8 og form til kuler. Fordel på en bakepapirkledd stekeplate og trykk så hver del ned. (De skal ha litt høyde).

Stek i 7-10 minutter (obs. De skal ikke bli helt brune). Ta de heller litt for tidig enn litt for sent.

5. La kjeksene avkjøles før du løfter dem over på en rist.

6. Smelt sjokoladen over vannbad hvis du ønsker sjokoladetrekk. Bruk en slikkepott og dekk til den ene siden av hver kjeks med sjokolade. La avkjøles på rist.

Oppbevar kjeksene i en lufttett boks (om det blir noen igjen).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s