Søt bakst

GLUTENFRITT BANANBRØD

Som mange andre, er jeg forkjemper av å ikke kaste mat og derav bruke det vi har og gjerne gi nytt liv til mat som ikke lenger er like ettertraktet. En av de mindre attraktive matvarene hos oss er brune bananer. Det er alltid de harde bananene som går først. De som har fått litt brune flekker blir liggende. Men så er det jo sånn at de med brune flekker er perfekte til bakst. De er myke, naturlig søte og gir en fantastisk saftighet til bakverket. Derfor får du her oppskriften på glutenfritt bananbrød. Banan og sjokolade er som kjent farlig godt, så om du ønsker så kan du tilsette sjokoladebiter.

Bananbrødet er bakt med havregryn, mandelmel og kun søtning fra bananene. Derfor koser vi oss ofte med bananbrød i ukedagene. Det holder seg godt i kjøleskapet og er perfekt når du eller de små trenger litt påfyll av sunn energi.

Fordi det ikke er tilsatt sukker i denne oppskriften bør bananene være godt modne og myke, med brune prikker. Overmodne bananer smaker veldig mye (synes jeg), så velg gjerne bananer som er godt modne men ikke altfor brune. Om du vil gjøre det litt søtere kan du selvfølgelig bruke lott honning, hakket sjokolade el. Jeg baker dette uten sjokolade og synes det er knallgodt.

Om du ønsker kan du bake oppskriften som bananmuffins istedet. Fyll da et muffinsbrett med plass til 12 muffins.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Så over til dette deilige glutenfrie bananbrødet.

Du trenger

  • 140 g GF havregryn
  • 100 g mandelmel
  • 1 toppet ss nøytral olje eller kokosolje
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 3 – 4 modne bananer (ca. 275 g)
  • 1/4 ts salt
  • 100 g yoghurt naturell
  • 3 egg
  • Evt. kakaopulver til å drysse over

Om du vil 

  • 100 g sjokolade, grovhakket

*Jeg kjøper mandelmel på COOP mega eller grønnsaksbutikker.

Utstyr

  • Blender, stavmikser eller foodprocessor. Har du ikke dette må du bruke glutenfritt havremel og mose bananen godt.
  • Liten brødform (25 cm) eller muffinsbrett.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).

2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Del bananene i mindre biter og tilsett. Ha så i egg, yoghurt og olje. Kjør røren glatt med stavmikser el.

Om du ønsker å ha sjokolade i, så grovhakk den og bland i. La stå i ca 5 minutter.

3. Smør brødformen med litt nøytral olje og legg bakepapir i bunn. Fordel deigen og stek på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

4. La bananbrødet hvile litt i formen. Skjær rundt kanten og velt ut av formen. La avkjøles videre på rist.

Oppbevar bananbrødet i kjøleskapet. Det holder seg saftig og godt i flere dager.

Baketips

Du kan gjerne bake bananbrødet i muffinsbrett, da går det mye raskere. Stek de da i 12-15 minutter.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt. Ved melkeallergi bruker du soyayoghurt,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s