Søt bakst

GLUTENFRIE HAVREVAFLER

Vafler er noe av det beste jeg får. Av en eller annen grunn spiser vi alltid mye mer vafler på våren og sommeren enn på vinteren. Så når solen stod på ruten i dag tidlig og det var vår i luften, da måtte jeg bare lage glutenfrie vafler.

I dag hadde vi en litt sunnere vri på vaflene, og det falt i smak hos både store og små. Jeg serverte de med bringebærsyltetøy og rømme. Og de fikk virkelig ben å gå på.

Oppskriften gir ca. 10 vafler.

Du trenger

  • 75 g smør, smeltet
  • 150 g glutenfritt mel*
  • 125 g gf havregryn
  • 1 ts fiberhusk
  • 3-4 ss sukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5-6 dl melk
  • 3 egg
  • Litt smør til steking

* Jeg har bakt de både med fint rismel og med TORO glutenfri fin kakemiks, og begge funker fint.

Rørte bringebær (om du vil)

  • 1 kurv bringebær (125 gram)
  • Ca 3 ts sukker (smak til)

Slik gjør du

1. Smelt smøret og sett til avkjøling.

2. Kjør havregrynene til mel i en foodprocessor.

Alternativt kan du kjøre røren glatt med en stavmikser etter du har blandet sammen alle ingrediensene (da får du samme resultat).

3. Mens smøret avkjøles blandet du sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp sammen eggene og melken og tilsett i bakebollen, litt etter litt. Visp til en jevn røre. Tilsett smøret helt tilslutt.


4. La røren stå å svelle i en halvtime på kjøkkenbenken. (Den kan gjerne stå lenger.) Vaffelrøren skal da være relativt tykk.

5. Stek i godt oppvarmet vaffeljern, avkjøl på rist og nyt nystekte glutenfrie vafler med rørte bringebær.


Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse, bruker du laktosefri melk og melkefri margarin. Ved melkeallergi bruker du soyamelk eller rismelk (bruker du soyamelk eller rismelk med tilsatt sukker kan du redusere sukkermengden til halvparten).

2 kommentarer om “GLUTENFRIE HAVREVAFLER

Legg inn en kommentar