Søt bakst

GLUTENFRIE SJOKOLADEMUFFINS MED SJOKOLADEBITER

Myke, saftige og med deilig smak av sjokolade. Disse glutenfrie sjokolademuffinsene er rågode. Prøv de til morsdag eller valentinesday da vel.

Sjokolade er det aller beste jeg vet, og da gjerne i form av kaker eller muffins. Derfor må jeg selvfølgelig ha oppskrift på glutenfri sjokolademuffins her på bloggen. Det som er så herlig med muffins er at det er så raskt og enkelt. De er himmelsk gode uten glitter og glam – en sikker vinner en mørk og kald vinterkveld med en kopp kakao, etter en deilig middag eller til bursdagsselskapet.

Muffinsene er klart best når de er nystekte; og da får du i tillegg rennende sjokolade som bonus. Jeg lager de derfor alltid klar i muffinsformene og steker de så rett før servering.

Hvis du ønsker glasur på muffinsene så finner du det her. Har du lyst har du lov 🙂

Det er lett å gjøre muffinsene melkefrie. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 12 glutenfrie sjokolademuffins.

Du trenger

  • 100 g smør, smeltet
  • 150 – 170 g sukker**
  • 2 egg (M)
  • 150 g glutenfritt mel*
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss bakekakao
  • 1/2 ts salt
  • 150 g melk
  • 100 gram sjokolade, i biter

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

**Sukkermengden er litt smak og behag. Bruker du en sjokolade med lavt kakaoinnhold ville jeg nok nøyd meg med 150 gram.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. Ta frem et muffinsbrett (om du har) og fordel 12 former i.

2. Smelt smøret. Ta gryten av varmen og tilsett melken.

3. Pisk egg og sukker godt sammen. (Her bruker jeg bare en håndvisp, men ønsker du ekstra luftige muffins så pisker du det til eggedosis.)

Bland sammen det tørre. Tilsett ca. halvparten i eggedosisen og rør inn. Fortsett så med halvparten av smør-melken. Bland inn resten av melblandingen og så resten av smør-melken. Hakk sjokoladen i passe biter og rør inn tilslutt.

4. Fordel deigen i tolv små muffinsformer og stek midt i ovnen i 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Sjokoladen vil pipple opp i midten av muffinsene, så vær obs på at muffinsene kan være ferdige selvom du ser rennende sjokolade.

Server lune, da er de aller best.

Baketips

Som all annen bakst vil muffinsene bli tørre om du steker de for lenge, så ikke la deg lure av den rennende sjokoladen og følg med mot slutten av steketiden 🙂

Allergiinfo

Ønsker du å gjøre muffinsene laktosefri, så eratter du smør med melkefri margarin, bruker laktosefri melk og sjokolade uten melk, feks den fra odense med 55 % kakoinnhold.

For melkefrie muffins, så eratter du smør med melkefri margarin, bruker soyamelk (uten tilsatt sukker) og sjokolade uten melk, feks den fra odense med 55 % kakoinnhold.’

img_1458-1

2 thoughts on “GLUTENFRIE SJOKOLADEMUFFINS MED SJOKOLADEBITER

  1. Tusen takk for Denna fantastiske gode oppskrifta.
    Vi bytta ut melka med rismelk. Men det smakte himmelsk. Selv dagen etter er de fortsatt saftig og god. ❤

    Mvh
    Lena Mølleng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s