Dette er vel ikke akkurat en oppskrift, mer et tips som gir nytt liv til gårsdagens nybakte rundstykker. Med denne retten tar du speilegg til nye høyder og løfter frokosten et par hakk. Ikke er det komplikado heller. Jeg vil nesten si det er enklere enn den tradisjonelle måten.
Du trenger (per porsjon)
- 2 egg
- 2 skiver bacon
- 1 rundstykke delt i to**
- Olje/smør til å smøre formene
- Gressløk (om du vil)
*Du kan selvfølgelig også bruke en brødskive, men den må isåfall skjæres til.
Utstyr
- Små ildfasteformer, kopper som tåler varmen fra ovnen, muffinsbrett til store muffins el. som har litt høy kant.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (se tips). Del rundsrykket i to og sjekk at det passer ned i formen. Er det litt stort skjærer du det bare til. Det er viktig at rundstykket ikke går helt til kanten av formen da du må ha “plass til” kronen på verket; nemlig egget.
2. Smør formene (helst med smør). Snurr baconet rundt det halve rundstykket og sett ned i formen. Knekk et egg og ha over. Krydre med litt salt og pepper.
3. Sett inn i varm ovn og stek til eggehviten har stivnet. Det tar ca. 15 minutter (avhengig av ovn og type form du bruker). Skjær rundt kanten og velt ut.
Server med litt gressløk over, om du vil.
Tips
Ønsker du plommen gjennomstekt kan du steke den på 200 grader i 5-10 minutter (avhengig av formen du bruker).
Ha litt sennep på brødskiven, en tomat, litt ost eller hva du måtte ønske.