Søt bakst

GLUTENFRIE PANNEKAKER TIL DESSERT


Lyst på noe godt til dessert i helgen, men vet ikke hva? Da har jeg et skikkelig digg forslag til deg. Glutenfrie pannekaker med vaniljeis, friske bær og smeltet sjokolade. En sikker vinner, garantert. Lag pannekakerøren på forhånd og stek pannekakene rett før servering, en til hver. Sett frem is, bær og sjokoladesaus eller legg opp tallerkenene til gjestene dine. Den glutenfrie pannekakerøren du ikke bruker setter du bare i kjøleskapet. Den holder seg i flere dager (feks til tomatsuppe og pannekaker til middagen på “kjøtt-fri-mandag”).

Er du eller en av gjestene allergisk mot melk? Se nederst i innlegget for tips om hvordan du gjør pannekakene melkefri.

Du trenger

  • 3 egg
  • 2,5 dl glutenfritt mel*
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 2 klyper salt
  • 3 – 3,5 dl melk (avhenger av ønsket tykkelse)
  • Smør til steking
  • Vaniljeis
  • Friske bær, feks bringebær og blåbær
  • 100 g kokesjokolade (eller ferdig sjokoladesaus)
  • Melis til pynt (om du vil)

*Jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding

Slik gjør du

1. Pisk sammen eggene.

2. Bland sammen det tørre og tilsett i eggeblandingen. Bland sammen.

3. Tilsett melken litt etter litt, og pisk til en glatt røre. Du regulerer selv hvor tynne/tykke pannekaker du ønsker ved å justere med melken.

4. La stå i ca. 20 minutter før du steker pannekaker i varm stekepanne.

5. Hakk sjokoladen og smelt over vannbad.

Server ferdig dandert på en tallerken (gjerne med et melisdryss) eller sett alt frem på bordet og la gjestene forsyne seg selv.

Velbekomme.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk, margarin uten melk, sorbet eller laktosefri is og sjokolade uten melk (feks den fra Odense).

Har du melkeallergi bruker du soyamelk/rismelk (kjøper du den med tilsatt sukker trenger du ikke sukker i røren), margarin uten melk, sorbet og sjokolade uten melk (feks den fra Odense).

Legg inn en kommentar