Grov bakst

GLUTENFRITT GROVT BRYTEBRØD


Gjester til lunsj eller middag? Dette brytebrødet er perfekt tilbehør til salat, suppe, en ovnsrett eller gryterett. Ferdig stekt er det mykt og luftig, og med deilig smak av havre og solsikkekjerner. Server med hjemmelaget aioli eller godt smør. Nam!!

Du trenger

  • 140 g havregryn + til pynt
  • 130 g bokhvetemel
  • 100 g maismel
  • 60 g rismel
  • 70 g solsikkekjerner
  • 20 g fiberhusk (2 ss)
  • 5 g tørrgjær (ca 2,5 ts)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 – 1,5 ts salt
  • 1 ts flytende honning
  • 6,5 dl vann, kaldt (650 g)

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen og k-spaden. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og honningen i en stråle (litt etter litt) mens kjøkkenmaskinen går. Sjekk gjerne at alt er godt blandet ved bruk av en slikkepott (det kan samle seg melklumper i bunnen av bollen eller på K-spaden).

Øk så hastigheten og elt deigen i 10 minutter. Bruk en slikkepott og samle deigen i bollen. Dekk med plastfolie og sett til heving på kjøkkenbenken i 60 – 90 minutter (jo lenger jo bedre). 

2. Smør en rund kakeform på 26 diameter. Elt deigen i bakebollen ved bruk av en slikkepott. Ha litt mel på benken og velt deigen ut. Form til en pølse og del i 9-10 emner, som du triller til rundstykker.

Sett rundstykkene med litt mellomrom i kakeformen. 7 rundt og 2 eller 3 i midten. Fordel solsikkefrø over og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve tildekket i 60 minutter.

3. Mot slutten av hevetiden setter du ovnen på 225 grader.

4.Stek på midterste rille i 30 – 35 minutter. Brytebrødet er ferdige når det har en fin farge og stekeskorpe. Stek heller litt for lenge enn for kort om du er usikker.


5. La avkjøles på rist og nyt nybakt. Og ikke minst, kos deg!

Du kan fryse de dere ikke spiser. Varm de opp i ovnen fra fryst tilstand, så blir de nesten som nybakte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s