Søt bakst

NØTTEKJEKS MED SJOKOLADETREKK

Annonse kokebok jul

I dag er det bare en uke til julaften, den koseligste dagen i året. Det er enda mange forberedelser igjen, men det har jeg bestemt meg for at vi skal ta med knusende ro. I dag skal vi kose oss med peis, julemusikk, kaffe og ikke minst disse nøttekjeksene som jeg bakte i går. Kjeksene er deilig sprø og litt seige. Jeg dypper de i sjokolade men det er ikke nødvendig altså. De er kjempegode uten sjokoladetrekk også. Nøttekjeks er faktisk en av julekakene her i heimen. De er naturlig glutenfrie og deilig søte og gode og ikke minst, enkle å bake. Det blir ikke bedre enn det.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 10-12 kjeks.

Du trenger

  • 20 g mandler
  • 80 g hasselnøtter
  • 90 g sukker
  • 1 eggehvite
  • 25 g smeltet smør
  • Hele hasselnøtter til pynt
  • 50 g sjokolade (ca 50%)

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 170 grader. Mål opp og mal nøttene i en foodprocessor.

2. Bland sammen nøttene med eggehvite, smør og sukker i en bolle. La stå i 15 minutter.

3. Sett deigen i små kuler ved hjelp av en skje på en stekeplate med bakepapir (du trenger ikke flate de ut). Det er viktig at du har litt mellomrom mellom de da de vil bre seg utover under steking. Ha en hasselnøtt ned i midten.

Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 10 minutter. De er ferdige når de har fått litt farge i kantene. La avkjøles litt på stekeplaten før du flytter de over på en rist.

4. Hakk sjokoladen og smelt i en liten  kjele på lav varme. Ha smeltet sjokolade på bunden av hver kjeks ved bruk av en slikkepott eller dypp de i kjelen med sjokolade. Sett over på rist til sjokoladen har stivnet. Oppbevar i lufttett boks.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse eller melkeallergi bruker du margarin uten melk og sjokolade uten melk.

 

Legg inn en kommentar