Fin bakst

GLUTENFRIE LOMPER

De glutenfrie lompene man får kjøpt frosne i butikkenen i dag er bare trist. Misforstå meg rett, det er supert at det finnes, men jeg kunne bare ønske at de var så mye bedre. Potensialet er jo der. Det er disse lompene et bevis på. Glutenfrie lomper trenger ikke være tørre og smulete.

Det som gjør lomper litt vanskelig er at de ulike potetene har ulik væskebalanse. Jeg har laget disse både med amandine poteter og “løsvekt-poteter” og tilsetningen er den samme.  Jeg synes faktisk at de blir best med potetene man får kjøpt i løsvekt (velg da de store så blir det mindre å skrelle).

For 7-8 glutenfrie lomper trenger du:

 • 550 gram poteter / 4 medium store
 • 50 gram rismel
 • 1 ts fiberhusk
 • 1/2 ts salt

Utstyr

 • Kjevle
 • Pizzahjul

Slik gjør du

1. Skrell skallet av potetene og del de i mindre biter, (da går det fortere å koke de møre).

2. Når potetene er møre, heller du av vannet og lar potene dampes i gryten uten lokk. Mos potetene helt fint, bland sammen det tørre og rør inn med de moste potetene. Kna deigen sammen i gryten eller velt blandingen ut på benkeplaten og kna den sammen der.

3. Legg bakepapir på kjøkkenbenken. Del deigen i 8 emner og form til boller. Legg en bolle på bakepapiret og legg et annet bakepapir over. Kjevle ut til en flat lompe. Bruk pizzaskjærer og form den rund og i ønsket størrelse. La ligge på bakepapiret.

4. Varm stekeplaten. Den skal være middels varm. Ved hjelp av bakepapiret legger du lompen i den tørre stekeplaten. (Snu opp ned på bakepapiret så lompen legges i stekepannen og trekk så bakepapiret av).

La lompen steke til den har fått brune rundinger. Da snur du den. Den vil da blåse seg opp litt. Når lompen har tatt farge er den ferdig.

Legg over på et rent og tørt kjøkkenhåndkle og legg et annet kjøkkenhåndkle over. Da holder de seg myke.

5. Gjenta samme prosess på alle åtte emnene og kos deg med nystekte glutenfrie lomper 🙂

Baketips

 • Det er viktig at du ikke snur lompen før den har fått stekt litt, for da risikerer du at lompen deler seg.
 • Er stekepannen for varm vil lompene bli litt “rå” i midten, så ikke stek de på full varme
 • Hvis lompen blir sprø har den stekt litt for lenge.

 

2 kommentarer om “GLUTENFRIE LOMPER

 1. Hei!
  Kan disse fryses? Hvor lenge holder de evt på kjøkkenbenken?

  Mvh Bjørg 😊

Legg inn en kommentar