Søt bakst

GLUTENFRIE OG LITT SUNNERE BLÅBÆRMUFFINS

img_7050-1 Disse glutenfrie blåbærmuffinsene er skikkelige saftige og smaker nydelig. De friske blåbærene er en utrolig god match med det søte.Muffinsene bakes med kokosmel, som gir en god og rund smak på muffinsene, men også litt tyngde – uten at jeg synes det gjør noe. (Du får kjøpt kokosmel på helsekost).Oppskriften gir 12 glutenfrie blåbæmuffins.

Det er enkelt å gjøre blåbærmuffinsene melkefri eller laktosefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

  • 150 g sukker
  • 150 g smør, romtemperert*
  • 2 egg, helst romtemperert
  • 100 g yoghurt*
  • 2 ss maizena
  • 80 gram mandelmel
  • 60 gram kokosmel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 250 g blåbær, friske

Slik gjør du: 1. Ta smøret og eggene ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake muffinsene. Kutt evt smøret i mindre terninger så går det raskere å romtemperere.2. Sett ovnen på 190 °C (over- og undervarme). Ta frem muffinsbrettet og fordel muffinsformene i.3. Rør sukker og smør hvitt og luftig. Dette tar 5-10 minutter.4. Imens måler du opp det tørre.5. Tilsett ett og ett egg. Vent med å tilsette det neste til egget er blandet inn. Rør inn yoghurten.6. Vend inn det tørre med en slippepott.7. Bruk to spiseskjeer eller en isskje til å fordele deigen i muffinsformene. Skyll blåbæne og fordel i formene. Dytt blåbærene litt nedi ved hjelp av baksiden på en teskje.Husk at muffinsene hever så du trenger fler enn du tror.8. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden ved å stikke med en fyrstikk eller kakenål. Kommer den ut tørr er muffinsene ferdige. Avkjøl muffinsene på rist.Da gjenstår det bare en ting. Nyt..*Har du laktoseintoleranse bruker du margarin uten melk og yoghurt uten laktose. Har du melkeallergi bruker du margarin uten melk og soyayoghurt  (uten tilsatt sukker).

Legg inn en kommentar