Søt bakst

GLUTENFRI HAVREKJEKS MED SJOKOLADEBITER

Når nettene blir lange og kulda setter inn..da er det tid for innekos. Disse havrekjeksene er deilig sprø utenpå og smaker nydelig. Nyter du de varme får du rennende sjokolade som bonus. Oppbevar de i en tett boks så holder de lenge.

Tåler du ikke melk? Se nederst for alternative produkter.

Til ca. 20 glutenfrie havrekjeks trenger du:

  • 125 g mykt smør*, i terninger
  • 125 g brunt sukker
  • 1 egg (M/L)
  • 125 g havregryn
  • 70 g rismel
  • 30 g potetmel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts natron
  • en klype salt
  • 100 g mørk sjokolade, grovt hakket. Jeg pleier å bruke sjokolade med 70%, men bruk det du liker best.

Om du vil

  • 1 appelsin, revet skall

1. Ta smøret og egget ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake. Del smøret i terninger, så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør først sammen sukker og egg, så tilsetter du det romtemperete smøret og rører det  luftig i en kjøkkenmaskin med K-visp.

3. Bland sammen det tørre (med unntak av sjokoladen) og rør det inn i smørblandingen. Bland deretter inn  grovhakket mørk sjokolade.

4. Sett i kjøleskapet i minst 20 minutter.

5. Sett ovnen på 170 grader varmluft.

6. Bruk to teskjeer og sett 20 kuler fordelt på to bakepapirkledde stekebrett. Press kulene litt ned så de blir ca. 1 cm høye.

6. Stek havrekjeksene på midterste rille i 8-10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden.

7. La kjeksene ligge på stekeplaten til de får satt seg og avkjøl de så videre på rist. Obs. Flytter du de over på rist for tidlig vil de knekke.

Oppbevar i en tett boks.

*Allergiinfo
Har du melkeallergi eller laktoseintoleranse bruker du melange uten melk og mørk sjokolade uten melk, feks den fra Odense (fås kjøpt på meny).

Baketips

Deigen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet et par dager eller fryses ned. Slik kan du steke opp så mange du ønsker nå også kose deg med nystekte, varme havrekjeks en annen dag også.

Legg inn en kommentar