Grov bakst

GLUTENFRIE GROVE BAGETTER

img_6988Savner du som mange andre saftige bagetter? De man får kjøpt i butikken er ikke akkurat noen høydare spør du meg. Dessuten er det lite fiber og mye stivelse. Har du lyst på glutenfrie bagetter du kan kose deg med og virkelig nyte, så bør du prøve å bake disse. Selv synes jeg de er utrolig gode, selv bare med smør som pålegg, mmm. Den eneste måten å finne ut om du er enig, er å prøve selv.

For to langstrakte og litt rustikke glutenfrie bagetter trenger du:

  • 5 dl vann
  • 5 gram tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 100 gram glutenfrie havregryn
  • 50 gram maismel
  • 50 gram rismel + litt til utbaking
  • 100 gram bokvetemel
  • 3 ss (10 gram) pofiber
  • 1 ss (10 gram) fiberhusk
  • 1 ts bakepulver

*Her kan du lese om de ulike meltypene og hvor du får kjøpt de.

Slik gjør du:

1. Mål opp alle de tørre ingrediensene. Bland sammen og tilsett så 5 dl kaldt vann. Rør sammen ved hjelp av en slikkepott, så du er sikker på at det ikke sitter fast mel i bunden av bollen eller at melet har klumpet seg.

2. Bruk kjøkkenmaskin med K-spade og elt deigen på middels hastighet i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen og la heve i 2 timer.

3. Sett ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm elter du deigen med en slikkepott i bakebollen. Strø så mel på bordplaten. Ta halve deigen og form til en bagett. Gjerne ved hjelp av slikkepotten. Bruk litt mer mel om du ikke får samlet deigen, men prøv å bruke så lite som mulig for å bevare saftigheten.

Vri på bagettene for et rustikt utseende og strø over litt mel. Stek på midterste rille i ovnen i ca 25 – 30 minutter. Alle ovner er forskjellige, følg med mot slutten av steketiden.

5. Avkjøl på rist og nyt varme glutenfrie baguetter med det du liker aller best.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar