Grov bakst

ELTEFRIE GLUTENFRIE RUNDSTYKKER

Altså, disse kommer til å overraske deg, ja faktisk ta deg helt på senga – for disse er skikkelig saftige og gode. Tenk at glutenfritt kan smake så godt!

Eltefritt senker terskelen for å bake med flere hakk. Det eneste du trenger mer av er tid, for eltefri bakst trenger natten til heving. Den ekstra tiden til heving gjør at du trenger mindre gjær og ikke minst at smakene får utviklet seg til det maksimale.

For 12 eltefrie rundstykker trenger du:

 • 100 g glutenfri havregryn
 • 100 g maismel
 • 60 g rismel
 • 60 g bokhvetemel + til å strø formene
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ss fiberhusk
 • 50 g solsikkefrø + til pynt
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts honning
 • 5 dl romtemperert vann

*Her kan du lese om de ulike meltypene og hvor du får kjøpt de.

Utstyr

 • Muffinsbrett (med 12 hull)

Slik gjør du:

1. Mål opp alt det tørre og rør sammen. Tilsett det våte og bland raskt sammen. Deigen skal ikke være fast, men ganske flytende. Dekk med plastfolie og evt et kjøkkenhåndkle og la heve over natten (10 – 16 timer).

2. Sett stekeovnen på 250 grader (over- og undervarme). Mens ovnen blir varm gjør du klar rundstykkene.

3. Ta frem muffinsbrettet og strø litt bokhvetemel oppi hvert hull. Bruk en slikkepott og elt deigen så du får ut luften. Fordel deigen i de 12 hullene. Pensle med vann og strø over solsikkekjerner om du vil.

4. Sett inn i ovnen på midterste rille og senk varmen til 225 grader. Stekes i ca 20-25 minutter. Når rundstykkene er gylne og med fin stekeskorpe er de ferdige. Velt de ut av formen og avkjøl på rist.

Velbekomme!

**Inspirasjon til fremgangsmåte er hentet fra Trines matblogg.**

Legg inn en kommentar