Søt bakst

GLUTENFRIE LYSE MUFFINS


Disse lyse muffinsene er så gode, saftige og med deilig smak av vanilje. De er bakt med mandelmel og rismel og faktisk så gode at du ikke trenger glasur. Men har du lyst har du lov. Her har jeg smeltet mørk sjokolade og pyntet med skivede mandler. Det smakte ganske så godt kan jeg fortelle deg.

I denne oppskriften er muffinsene bakt med mandelmel. Du får kjøpt det i velassorterte butikker (feks Coop mega), men du kan også lage det selv av mandler. Det er da viktig at du får finmalt mandlene for å unngå tyggemotstand i muffinsene. Muffins skal jo være helt myke.

Tåler du ikke melk? Se nederst for alternative produkter.

For 12 glutenfrie lyse muffins med vanilje trenger du:

 • 165 g usaltet smør, romtemperert*
 • 150 g sukker
 • 140 g mandelmel
 • 80 g rismel
 • 1 ss maizena (flat)
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 4 egg S/M (romtemperert)
 • 2 ss melk *
 • Mørk sjokolade (ca 50%)
 • Mandler i skiver (om du vil)

Utstyr

 • Muffinsformer
 • Muffinsbrett (for en penere form på muffinsene)

Slik gjør du:

1. Ta smøret og eggene ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake muffinsene. Del evt smøret i mindre terninger så går det raskere å romtemperere.

2. Sett ovnen på 160 °C (over- og undervarme).

3. Rør det romtempererte smøret mykt. Smøret skal være kremete. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og rør sukker og smør hvitt og luftig. (Dette er viktig for at muffinsene skal bli luftige).

4. Tilsett ett og ett egg. Vent med å tilsette det neste til egget er blandet godt inn.

5. Bland sammen det tørre, og vend det inn med en slippepott.

6. Tilslutt tilsetter du melken og rører deigen glatt.

7. Legg muffinsformene i muffinsbrettet og fordel deigen. Stek muffinsene på midterste rille i 20-25 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden ved å stikke med en fyrstikk eller kakenål. Kommer den ut tørr er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene på rist og nyt.

Glasur

Muffinsene er supergode slik de er, men siden jeg er svak for sjokolade har jeg smelter mørk sjokolade og fordelt over før jeg pyntet med skivede mandler. Mums!

*Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du melk uten laktose, margarin uten melk og mørk sjokolade uten melk (fx den fra Odense). Har du melkeallergi bruker du margarin uten melk, rismelk eller soyamelk og mørk sjokolade uten melk (fx den fra Odense).

Baketips

Det romtempererte smøret gjør muffinsene saftige, så det er viktig at smøret får tid til å romtempereres før du begynner å bake.

Legg inn en kommentar