Søt bakst

GLUTENFRIE FROKOSTPANNEKAKER

img_7099Her kommer oppskriften på ganske så sunne og utrolig gode glutenfrie pannekaker. Herlighetene er laget med mandelmel og havregryn – så disse kan du nyte med god samvittighet.

Du velger selv hvor tynne eller tykke du vil ha de, ved å spe med melk. Derfor har jeg skrevet 3-4 dl i oppskriften. Personlig liker jeg pannekakene tynne og små, men du kan selvfølgelig lage store pannekaker med denne røren også. Vær obs på at pannen må være god og varm, men ikke på sitt varmeste, da røren må få tid til å sette seg før du snur pannekakene.

Oppskriften inneholder fiberhusk, som er laget av pulveriserte psyllium frøskaller. Fiberhusk trekker til seg mye væske og bidrar som et bindemiddel som gjør det endelig resultatet saftigere. Du får kjøpt fiberhusk i de aller fleste butikker som har en friforhylle.

Har du melkeallergi? Nederst ser du hvordan du enkelt gjør pannekakene melkefrie.

For deilige glutenfrie pannekaker til frokost eller kvelds gjør du som følger.

Du trenger

  • 3 egg
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 klyper salt
  • 1 ts fiberhusk
  • 3-4 dl melk*
  • Smør til steking*

Slik gjør du

1. Bland sammen egg og melk.

2. Ta så alt det tørre i en annen bakebolle (eller i blenderen din). Bland sammen. Tilsett det våte og bland sammen i blenderen eller ved hjelp av en stavmikser.

3. La røren stå å svelle i 20 minutter. Røren kan gjerne stå over natten, sett den da i kjøleskapet.

4. Stek i stekepanne med litt smør. Det er viktig at stekepannen er varm nok, men den må ikke vær på maks. Pannekakene trenger nemlig tid på å få satt seg før du snur de.

Melkeallergi eller laktoseintoleranse?

Har du melkeallergi; bruk smør uten melk og rismelk eller soyamelk. Har du laktoseintoleranse; bruker du smør uten melk og laktosefri melk.

3 kommentarer om “GLUTENFRIE FROKOSTPANNEKAKER

  1. Min lille sønn eeeeelsker pannekaker og det var derfor perfekt å kunne lage disse som ikke er usunne til han. Vi fikk tilfeldigvis besøk og de elsket de også og ba om oppskriften så verdt å prøve!

Legg inn en kommentar