Grov bakst

HVORFOR BAKE ELTEFRITT? ALLE OPPSKRIFTENE FINNER DU HER.

Eltefrie rundstykker

Det er ikke til å komme bort ifra. Eltefritt bakt med rene melsorter gir de aller beste og sunneste glutenfrie brødene. Selv merket jeg stor forskjell da jeg gikk over til å spise grov bakst bakt med havregryn, bokhvetemel, maismel, frø og kjerner, fremfor de “grove” melmiksene. Mer energi, ned i vekt, mindre oppblåst også smakte det så godt! Derfor baker jeg hver uke, nydelige glutenfrie brød med rene melsorter, og titt og ofte, eltefritt.

Å bake eltefritt sparer deg for mye tid – ja, du har rett, det tar lang tid fra deigen er rørt sammen til den stekes i ovnen, men dette er tid den klarer seg selv. Så det eneste du gjør, er å røre sammen ingrediensene i en bakebolle og sette den til heving. Du trenger altså ikke kjøkkenmaskin. Deigen kan så stå til du har tid til å ta fatt på den igjen, men i minimum 8 timer (se tips om du ikke har mindre tid). Da gjenstår det bare å sette på ovnen, kna deigen godt med mel på benken og steke den i jerngryten, før den avkjøles på rist. Resultatet er en skikkelig sprø skorpe, mykt og saftig brød med veldig god smak. Den lange hevetiden gjør at smakene virkelig får utviklet seg og resultatet er et glutenfritt brød du ikke ville trodd var glutenfritt!

På bloggen finner du flere oppskrifter på glutenfritt brød. Noen er grovere, noen er større, andre er ekstra saftige, noen er med bokhvete og andre ikke, osv. Prøv deg frem til du finner din favoritt 🙂

Så hvordan oppbevarer du brødet? Selv pakker jeg det inn i et håndkle. Da bevarer brødet den gode konsistensen og den sprø skorpen. Pakker du det inn i plast vil det bli ekstra bløtt og holde seg dårligere.

Alle oppskriftene på eltefritt finner du HER!

Lykke til og kos deg med baksten og ikke minst, det endelige resultatet! 🙂

Tips! Har du kun 6 timer heving til rådighet, kan du øke gjærmengden til 1 ts.

Legg inn en kommentar