Kakemenn var noe jeg først smakte da jeg ble voksen. Det var ikke en julebakst vi hadde hjemme hos meg, men for de som er vandt med denne blir det ikke helt jul uten. Det finnes flere ulike oppskrifter på kakemenn og denne på myke glutenfrie kakemenn er min favoritt. Deigen er kjempegod å jobbe med og kakemennene har en deilig myk konsistens når de er ferdig stekt.
Personlig liker jeg litt vaniljesukker i kakemennene. Da unngår man en bismak fra det glutenfrie melet og får en deilig rund smak på de glutenfrie kakemennene.
For 30 glutenfrie kakemenn trenger du
- 200 g vann
- 250 g sukker
- 60 g smør, smeltet
- 430 g glutenfritt mel
- 1,5 ts hornsalt
- 1 ts vaniljesukker
Sjokoladeben
- 100 g sjokolade, smeltet
Slik gjør du
Kvelden før
1.Mål opp og rør sammen vann og sukker. Sett i kjøleskapet og la stå der i 30 minutter. Smelt smøret og sett til avkjøling.
2.Ta sukkervannet ut av kjøleskapet og bland inn det smeltede smøret. Rør sammen mel, vaniljesukker og hornsalt og tilsett i vannet. Bland sammen til en fast deig. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet over natten.
Bakedagen
3. Sett stekeovnen på 210 grader og dekk stekebrett med bakepapir.
4. Ta deigen ut av kjøleskapet, kna den hardt på benkeplate (prøv uten mel først) og kjevle den så ut til en stor leiv på ca. 5 mm tykkelse. Trykk ut kakemenn (eller andre figurer) og legg over på stekebrettet.
5. Stek midt i ovnen i ca 5 minutter. Avkjøl på rist.
Hvilken type glutenfritt mel bruker du? Her i huset bruker vi Schær(mix B til brodd og mix C til kaker)
Hei, jeg bruker det fine glutenfrie melet som heter TORO Fri kakemiks 🙂