Søt bakst

GLUTENFRIE KRUMKAKER

Lysbilde3

Krumkaker er tradisjon hos oss, det blir ikke helt jul uten. Det er i grunnen fascinerende hvor viktig maten er for at julen skal bli slik vi ønsker. Og for meg er det slik at når lukten av nystekte krumkaker sprer seg i huset, da er det jul. Oppskriften gir 15 krumkaker, så doble den gjerne når du først er i gang. Glutenfrie krumkaker er ikke noe dårligere enn originalen, så her er det bare å fylle opp kakeboksen.

For glutenfrie krumkaker trenger du

  • 100 g smør, smeltet
  • 100 g egg (2 stk S/M)
  • 100 g sukker
  • 85 g glutenfritt mel
  • En klype salt
  • 1-2 ss vann (om nødvendig)

For vaniljesmak

  • 1/2 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Smelt smøret og sett til avkjøling.

2. Knekk eggene og vei de. De skal veie cirka 100 g.

3. Visp sukker og egg til tykk eggedosis. Tilsett det avkjølte smøret og rør inn. Mål opp glutenfritt mel og salt og visp raskt sammen. La stå på kjøkkenbenken i minimum 1 time (røren kan gjerne stå over natten).

4. Varm opp krumkakejernet, (du trenger ikke smør til steking). Legg en full teskje røre midt i jernet og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus og legges med skjøten ned. Har du ikke en krummer kan du brette den ned i en vid kopp. Når krumkaken har tatt formen legger du den forsiktig over på rist.

Jeg  stekte krumkakene I et nymotens jern. Jeg hadde jernet på 3,5 og stekte da i ca. 25 sekunder.

Oppbevar krumkakene i en tett boks og server med bringebærkrem eller multekrem når anledningen byr seg.

Uten laktose?

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefritt smør.

Uten melk?

Ved melkeallergi bruker du og margarin uten melk og et par klyper salt.

Lysbilde1

Legg inn en kommentar