Søt bakst

GLUTENFRIE BLÅBÆRMUFFINS

Annonse kakeboka blogg 3

Å disse ble jammen meg gode! Kombinasjonen av det friske fra blåbærene og det søte fra muffinsdeigen er nydelig. Da jeg utviklet denne oppskriften var det en ting som stod i fokus (i tillegg til smak og konsistens); nemlig holdbarhet. Ofte lager man muffins før de skal serveres og da er det viktig at de fortsatt er myke og gode selvom det er noen timer siden de kom rykende ut fra ovnen. Jeg kan glede deg med at det er akkurat det du får her. Kjempegode glutenfrie blåbærmuffins som holder seg gode og myke og saftige.

I oppskriften bruker jeg sitronskall. Jeg synes det gir en fantastisk smak til muffinsene og gjør smaken komplett! Om du ikke har prøvd det før og er litt usikker, så kan du teste på en til to muffins. Når du har fordelt røren i 10 av muffinsformene tar du littegranne sitronskall i røren og blander sammen. Fordel så røren i de gjenværende formene.

Det er bare å sette på kaffen 🙂

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til oppskriften som gir ca. 12 glutenfrie  blåbærmuffins.

Du trenger

 • 100 g smør, smeltet
 • 100 g melk (1 dl)
 • 125 g sukker
 • 2 egg (M/L)
 • 150 g glutenfritt mel*
 • ½ ts fiberhusk
 • 1,5 ts bakepulver
 • 2 klyper salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 150 g ferske blåbær
 • Skallet av 1 øko sitron (kan sløyfes)

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

Utstyr

 • Muffinsbrett (kan skøyfes)
 • Små muffinsformer

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme. Smelt smøret og sett til avkjøling. Mål opp det tørre med unntak av sukkeret.

2. I bakebollen visper du sammen egg og sukker til du blir skikkelig sliten i armen.  Tilsett det tørre og våte vekselsvis i bakebollen. Riv sitronskall i røren (obs kun det ytterste da det hvite er beskt) og blåbørene. Rør sammen.

3. Ha muffinsformer i muffinsbrettet og fordel deigen i.

4. Stek muffinsene midt i ovnen i 12 – 15 minutter (obs. det er viktig at du ikke steker de for lenge). Følg med mot slutten av steketiden. Når deigen har stivnet på toppen er muffinsene ferdig. Velt de ut av formen og avkjøl på rist.

Allergiinfo

For laktosefrie muffins erstatter du smøret med margarin uten melk og bruker laktosefri melk.

For melkefrie muffins erstatter du smøret med margarin uten melk, bruker plantebasert melk (uten tilsatt sukker).

Legg inn en kommentar