Søt bakst

GLUTENFRI PÅSKECOOKIES

Jeg digger kjeks! Det er en av mine soleklare favoritter når vi skal kose oss her hjemme. Til påske i år har vi bakt digge påskecookies, med sjokoladebiter og små påskeegg. Og det er vel unødvendig å si at disse ble utrolig gode! Cookies skal være litt myke, litt seige og litt sprø; og det er disse. Sprø ytterst med en myk kjerne. De er basert på denne oppskriften som jeg delte for mange år siden.

Du avgjør selv hvor sprø eller myke du ønsker de ved å justere steketiden. Jo lenger steketid jo sprøere, jo kortere jo mykere. Valget er ditt, så prøv deg gjerne frem og husk at cookiesene ettersteker seg litt når de avkjøles på stekebrettet.

Jeg anbefaler at du teststeker en cookie. Egg har ulik størrelse og hvor stort egget ditt er vil avgjøre om disse blir flate og sprø eller høye med en myk kjerne. Mine ble perfekte med 170 g mel og et egg i M størrelse.

Oppskriften gir 12 glutenfrie cookies med sjokoladebiter.

Du trenger

  • 100 g smør, romtemperert eller mykt
  • 70 g hvitt sukker
  • 70 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg (M)
  • 150 – 175 g glutenfritt mel*
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/3 teskje salt
  • 75 g sjokolade, grovhakket**
  • 1 pose med små påskeegg

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks. De ble perfekte med 170 g mel når jeg brukte ett M egg. Test stek en først og se om du får det resultatet du ønsker.

**Jeg pleier å bruke en med ca. 50% kakaoinnhold, men alt funker fint så du kan gjerne bruke melkesjokolade feks.

Slik gjør du

Forberedelse: Ta smøret og egget ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake eller bruk en ostehøvel for å speede opp romtempereringen av smøret.

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Rør sammen det romtempererte smøret, sukker, vaniljesukker. Tilsett så egget og rør sammen. Bland til det er helt fritt for smørklumper.

(Jeg pleier å bruke kjøkkenmaskin med k-spade, men du kan også røre deigen sammen for hånd.) Ikke bruk visp, da blir cookiesene luftige.

3. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og rør inn. Hakk opp sjokoladen i grove biter og rør inn helt til slutt.

4. Bruk to spiseskjeer og fordel 10-12 rundinger på to bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand mellom hver cookie. Ha så 4-5 påskeegg på hver, og trykk de litt ned så du får plass, (de vil bre seg ut når du steker de).

Stek midt i ovnen i ca 10 minutter. De er ferdige når de er lys brune i kantene, men fortsatt myke/deigete i midten. La avkjøles noe på stekeplaten før du flytter de over på en rist. De vil falle litt fra hverandre før de er avkjølt så la de få den tiden de trenger til å sette seg.

Oppbevar cookiesene kjølig i en lufttett boks, da holder de seg over flere dager…men de er nok borte lenge før det.

Allergiinfo
Har du laktoseintoleranse eller melkeallergi bytter du ut smøret med margarin uten melk og velger en sjokolade uten melk (jeg foretrekker de fra Lindt eller Odense) og sløyfer påskeeggene.

2 kommentarer om “GLUTENFRI PÅSKECOOKIES

Legg inn en kommentar