Om bloggen

VELKOMMEN TIL GLUTENFRIHET.NO

fullsizerenderGlutenfrihet.no er en matblogg utviklet for deg som ikke spiser gluten og dine venner og familie. Fordi mange med glutenallergi også har laktoseintoleranse eller melkeallergi kan alle oppskriftene gjøres melkefrie med kun enkle grep.

Med Glutenfrihet har jeg en ambisjon om å gi deg oppskrifter på glutenfri bakst som er saftig, luftig og hvor den grove baksten faktisk er sunn og fiberrik. Oppskriftene er med ingredienser man får kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Ingen av oppskriftene inneholder hvetestivelse og den grove baksten er bakt med rent mel og ikke glutenfrie melblandinger da de har et høyt innhold av stivelse; karbohydrater og lite fiber.

Når det er sagt, så er det nytelse som står sentralt for alle oppskriftene. Jeg deler det ikke med dere mm oppskriftene er skikkelig gode, både for oss med allergi og de uten.

Skal du bort på middag? Tips verten eller vertinnen om bloggen, så gjør du det enkelt for de å lage en dessert som også du kan spise. Vi har alle vært i middag hvor vi ikke kan spise desserten, eller hvor alle spiser noe skikkelig godt, mens vi får litt bær eller lignende. Slik bør det ikke være – med disse oppskriftene smaker glutenfritt minst like godt som desserter med gluten. Prøv bare selv.

Masse lykke til med baksten 🙂

Legg inn en kommentar