Søt bakst

SJOKOLADEMUFFINS UTEN GLUTEN, MELK, SOYA OG EGG

Åj, disse var gode sa gjestene. Ja sa jeg og nikket. Kan jeg få en til sa minsten. Og tomt ble det, ikke en smule igjen. Muffinsene var ikke bare gode på smak, de ble også myke og saftige.

Vi lagde to ulike glasurer til muffinsene minsten og jeg. En ostekremglasur som vi farget lyserosa (den finner du HER– obs ikke melkefri) og en sjokoladeglasur som du får oppskrift på under (den samme som på den populære langpannekaken her på bloggen).

I oppskriften brukes eddik. Det virker rart, helt enig, men det smaker ingenting av eddiken. Eddiken er erstatning for egg og sikrer riktig konsistens, så ikke la deg avskrekke. Kaken blir også litt mørkere i fargen fordi den ikke har egg i, men dette er ikke en mørk sjokoladekake, den har “vanlig” sjokoladesmak:). På grunn av den mørke farge synes jeg muffinsene gjør seg best med glasur på toppen og kakepynt. OBS. kakepynt kan inneholde både melk, gluten og andre allergener. Det har jeg ikke hensyntatt på bildene – så les godt på pakken!

Vær obs på forskjellen på melkefritt og laktosefritt. Noen har melkeprotein allergi og kan da ikke spise laktosefrie produkter. Det tryggeste er da å bruke helt melkefrie alternativer. Jeg har linket til disse i oppskriften, samt andre produkter du trygt kan bruke for å sikre at oppskriften er helt melkefri, glutenfri og fri for egg.

Jeg har en rågod sjokoladekake uten egg på bloggen. Den finner du HER.

Sjokolademuffinsene bør bakes den dagen de skal spises, da er de aller best.

Oppskriften gir 12 sjokolademuffins uten gluten, egg, melk og soya.

Du trenger

  • 160 g sukker
  • 140 g glutenfritt mel
  • 50 g bakekakao
  • 2 klyper havsalt
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 45 g nøytral olje (feks solsikke)
  • 200 g vann
  • 1 ts eddik (7%)

Glasur

  • 75 g smør uten melk, smeltet
  • 4 ss kaffe (avkjølt)*
  • 3 ss bakekakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 190 g melis
  • 1 klype havsalt

*Jo sterkere kaffe du bruker jo mer fremtredende mokka smak får du på glasuren. Smak og behag:)

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader og gjør klar muffinsbrettet med 12 former.

2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Mål så opp vann, olje og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og visp deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).

3. Fordel deigen i muffinsformene.

Stek midt i ovnen ved i ca 10 min (se baketips). De er ferdige når deigen ikke beveger på seg når du dytter bort i formen. Følg godt med! Avkjøl i formen, før du har de over på rist.

 

Glasur

4. Smelt smøret og sett til avkjøling. Lag kaffe (etter ønsket styrke) og bland med smøret.

5. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Ha i kaffe og smør og pisk sammen. Fordel glasuren over kaken. Glasuren stivner fort så pynt kaken med engang.

*Obs. Ikke all kakepyntene er allergivennlige, så les godt på pakken.

En kommentar om “SJOKOLADEMUFFINS UTEN GLUTEN, MELK, SOYA OG EGG

Legg inn en kommentar