Fin bakst

GLUTENFRI LOFF 3.0

Tenk at en glutenfri loff kan smake så godt, være høy og luftig. Denne oppskriften er virkelig å anbefale til skalldyrmiddagen, så godt!

Du trenger

  • 100 g glutenfri havregryn
  • 150 g maismel
  • 150 g rismel (fint)
  • 100 g potetmel
  • 15 g fiberhusk
  • 7 g gjær
  • 1,5 ts salt
  • 650 g kaldt vann
  • 2 ts honning

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Tilsett så honningen. Elt deigen på middels hastighet i 15 minutter. Sett så til heving i 1,5 time.

2. Ta frem en liten brødform, legg bakepapir i bunnen og smør formen. Elt deigen i bakebollen med en slikkepott til du får ut luften. Ha så deigen over i brødformen. Ha litt rismel over brødet eller pensle med vann og dryss over valmuefrø. Dekk med plastfolie og la heve i ca 1 time.

3. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). Stek loffen på nederste rille i ca 40 minutter. La avkjøles på rist.

9 kommentarer om “GLUTENFRI LOFF 3.0

  1. Hei! Skal havregrynene males til mel, eller skal de bare blandes i deigen?

  2. Hei. Har du prøvd å bruke xanthan gum istedenfor fiberhusk? Personlig liker jeg ikke fiberhusk ettersmaken og ser at de fleste amerikanske glutenfrie oppskrifter bruker de xanthan.

    1. Hei, jeg bruker fiberhusk og opplever selv at det ikke gir smak. Xanthan er vanskelig å få tak i for mange og derfor bruker jeg ikke det i noen oppskrifter 🙂

  3. Helt suveren oppskrift på glutenfri loff. Har bakt den mange ganger nå, blir alltid vellykket, høy, luftig og holder seg godt, blir ikke tørr, dagen etter er den like god.
    Mvh Elisabeth

  4. Hei 🙂 Denne loffen ble jo kjempegod!! Jeg ble skikkelig overrasket over hvor godt den hevet.
    Har du prøvd å kaldheve denne deigen? Og har du evt endret noe på oppskriften da?
    Hilsen Lillian 🙂

Legg inn en kommentar