Fin bakst

GLUTENFRI LOFF 3.0

Tenk at en glutenfri loff kan smake så godt, være høy og luftig. Denne oppskriften er virkelig å anbefale til skalldyrmiddagen, så godt!

Du trenger

  • 100 g glutenfri havregryn
  • 150 g maismel
  • 150 g rismel (fint)
  • 100 g potetmel
  • 15 g fiberhusk
  • 7 g gjær
  • 1,5 ts salt
  • 650 g kaldt vann
  • 2 ts honning

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Tilsett så honningen. Elt deigen på middels hastighet i 15 minutter. Sett så til heving i 1,5 time.

2. Ta frem en liten brødform, legg bakepapir i bunnen og smør formen. Elt deigen i bakebollen med en slikkepott til du får ut luften. Ha så deigen over i brødformen. Ha litt rismel over brødet eller pensle med vann og dryss over valmuefrø. Dekk med plastfolie og la heve i ca 1 time.

3. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). Stek loffen på nederste rille i ca 40 minutter. La avkjøles på rist.

2 kommentarer om “GLUTENFRI LOFF 3.0

  1. Hei! Skal havregrynene males til mel, eller skal de bare blandes i deigen?

Legg inn en kommentar