Søt bakst

HVORDAN LYKKES MED GLUTENFRIE KANELBOLLER?

Glutenfrie kanelboller kommer i alle former, fasonger og størrelser, og det er ikke rart. Det er jammen meg ikke lett å kjevle ut, rulle opp og skjære i en klissete deig. Men..trenger den å være så klissete?

Om du bruker riktig oppskrift og tipsene her er det du som briljerer med kanelboller som ikke bare smaker godt, men som også ser ut som vanlige kanelboller.

For nei, deigen trenger faktisk ikke å være klissete om du bruker denne oppskriften.

1. Bruk riktig oppskrift, og med det mener jeg denne.

2. Bruk godt med mel på benkeplaten. Glem alt du har lært om klissete glutenfrie deiger. Denne oppskriften tåler at du bruker godt med glutenfritt mel. (Jeg bruker jyttemel, den blå til utbaking).

3. Bruk godt med mel når du kjevler ut og sjekk om deigen fester seg underveis. Gjør den det, knar du den sammen og begynner på nytt. Bruk mer mel under neste gang.

4. Ikke kjevle for tynt, da vil deigen revne når du ruller den sammen.

5. Bruk en tynn slikkepott el. til å løsne evt deigområder som sitter fast når du ruller opp. Pølsen skal være tykk og kort, så rull opp på kort siden.

6. Bruk en sylskarp kniv når du skal skjære i pølsen. Ha mel på for hver gang og sikre at det ikke er klissete deig på knivbladet. Skjær høye emner (se bilde).

7. Bruk en tynn slikkepott el. til å løsne hvert emne fra benkeplaten før du flytter de over på stekebrett med bakepapir.

Klapp deg selv på skulderen, for ser kanelboller ut som vanlige kanelboller nå, da har du lykkes 🙂

Følg bloggen på Instagram her

Legg inn en kommentar