Mmmm saftige, myke glutenfrie mandelmuffins er deilig til kaffen eller en rykende varm te. De er laget med mandemel og toppet med hakkede mandler for ekstra crunch.
Det er enkelt å gjøre oppskriften melke- eller laktosefri. Se nederst i innlegget.
Oppskriften gir 12 glutenfrie mandelmuffins.
Du trenger:
- 100 g mandelmel**
- 225 g glutenfritt mel*
- 125 g brunt sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ss bakepulver
- 2 egg (M/L)
- 2 dl melk
- 70 g nøytral olje (feks solsikkeolje)
- 1 økologisk sitron, kun skallet
- Mandler, grovhakket
* Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks. **Du får kjøpt mandelmel på de fleste store matbutikker eller i grønnsaksbutikker (der er de ofte mye billigere). Du kan også male ditt eget mandelmel ved bruk av mandler og en sterk blender.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 170 grader (over-og undervarme). Fyll muffinsbrettet med papirformer.
2. Hakk mandlene som du skal ha over tilslutt.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
4. I et desilitermål eller lignende måler du opp og blander sammen melk, egg og olje.
Vask sitronen og riv av det helt ytterste skallet og bland inn i det våte.
Tilsett det våte i bollen med det tørre (litt etter litt), mens du visper røren glatt. Ikke rør mer enn nødvendig – jo mindre røring jo luftigere muffins.
5. Fyll muffinsformene 2/3 fulle og dryss over hakkede mandler.
Stek midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er gjennomstekte. La avkjøles på rist og nyt nystekte.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk. Ved melkeallergi bruker du soyamelk uten tilsatt sukker.