Søt bakst

GLUTENFRIE MANDELMUFFINS

Mmmm saftige, myke glutenfrie mandelmuffins er deilig til kaffen eller en rykende varm te. De er laget med mandemel og toppet med hakkede mandler for ekstra crunch.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melke- eller laktosefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 12 glutenfrie mandelmuffins.

Du trenger:

  • 100 g mandelmel**
  • 225 g glutenfritt mel*
  • 125 g brunt sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss bakepulver
  • 2 egg (M/L)
  • 2 dl melk
  • 70 g nøytral olje (feks solsikkeolje)
  • 1 økologisk sitron, kun skallet
  • Mandler, grovhakket

* Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks. **Du får kjøpt mandelmel på de fleste store matbutikker eller i grønnsaksbutikker (der er de ofte mye billigere). Du kan også male ditt eget mandelmel ved bruk av mandler og en sterk blender.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 170 grader (over-og undervarme). Fyll muffinsbrettet med papirformer.

2. Hakk mandlene som du skal ha over tilslutt.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.

4. I et desilitermål eller lignende måler du opp og blander sammen melk, egg og olje.

Vask sitronen og riv av det helt ytterste skallet og bland inn i det våte.

Tilsett det våte i bollen med det tørre (litt etter litt), mens du visper røren glatt. Ikke rør mer enn nødvendig – jo mindre røring jo luftigere muffins.

5. Fyll muffinsformene 2/3 fulle og dryss over hakkede mandler.

Stek midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er gjennomstekte. La avkjøles på rist og nyt nystekte.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk. Ved melkeallergi bruker du soyamelk uten tilsatt sukker.

Legg inn en kommentar