Denne deilige glutenfrie sjokoladekaken er perfekt til helgekosen. Den er passe stor (eller liten om du vil), og blir bare sååå god. Du baker den i en liten rund kakeform eller liten brødform. Kaken toppes så med masse deilig glasur som smaker av sjokolade og litt av karamell. Før du drysser over finhakket sjokolade. Sjokoladen bidrar med deilig krønsj til kaken og sjokoladesmak. Ønsker du å droppe sjokoladedrysset bør du bruke mer sjokolade i glasuren. Nyt med nytraktet kaffe en regnværsdag eller sommerkveld.
Glasuren trenger litt tid på å sette seg så den bør lages først. (Den kan lages dagen før og stå over natten.)
Melkeallergi eller laktoseintoleranse? Se nederst i innlegget.
Oppskriften gir ca. 8 kakestykker.
Du trenger
- 60 g nøytral olje
- 2 egg
(M/L) - 190 g sukker
- 50 g ferdig kaffe
- 25 g bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
- 80 g glutenfritt mel*
- 1 ts bakepulver
* Jeg bruker TORO Glutenfri fin kakemiks.
Sjokoladekrem
- 1 egg (S/M)
- 75 g kremfløte
- 75 g sukker
- 75 g mørk kokesjokolade med 70 % kakaoinnhold, grovhakket
- 75 g smør
- 1 ts vaniljesukker
- 2 klyper havsalt
Topping
- 50 g kokesjokolade, ca 50%, finhakket
Utstyr
- Kakeform på 20 cm i diameter eller en liten brødform.
Slik gjør du
Sjokoladeglasur
1. Lag glasuren, da denne trenger tid i kjøleskapet for å sette seg.
- Grovhakk sjokoladen.
- Pisk sammen fløte og egg, og kok opp med sukker og vaniljesukker.
- Skru av platen. Tilsett grovhakket sjokolade og smør, og la stå til alt er smeltet.
- Hell sjokoladekremen over i en ren bolle og sett i kjøleskapet til avkjøling.
2. Sett ovnen på 175 grader, smør formen og lag kaffe, gjerne instant. Sett til avkjøling.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene, med unntak av sukkeret.
Pisk egg og sukker til du blir skikkelig sliten i armen eller bruk kjøkkenmaskin el. Sikt inn det tørre og visp sammen. Bland inn olje og kaffe, litt etter litt.
4. Fordel deigen i en liten kakeform på 20 cm i diameter eller i en liten smurt brødform med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille i ca. 30 minutter. (Sjekk at kaken er ferdig mot slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen før du velter den over på en rist.5. Når glasuren har stivnet og kaken er avkjølt dekker du kaken med glasuren. Grovhakk sjokoladen og fordel over.
Har du brukt en brødform så del kaken opp i kakestykker rett før servering.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri kremfløte, bytter ut smøret med laktosefritt smør og bruker kokesjokolade uten melk.
Ved melkeallergi bruker du gryr fløte, bytter ut smøret med margarin uten melk og bruker kokesjokolade uten melk.
**Inspirasjon til glasuren er hentet fra det søte liv**
Du er såå flink!! Mange av vennene mine sier de elsker det du lager og det samme gjør jeg! Og de spiser ikke glutenfritt til vanlig! Elsker at du legger med bilder også!
Så hyggelig hilsen – tusen takk!