Søt bakst

GLUTENFRIE HAVRE- OG BANANPANNEKAKER

I sommerferien har man kanskje litt ekstra tid til å lage deilig frokost? I dag koste vi oss derfor med sunne glutenfrie havre- og bananpannekaker. De går superraskt å lage, og smaker nydelig.

Pannekakene har naturlig sødme fra banan med et hint av vanilje. Mmmmmm. Server med søte bær eller syltetøy.

Hvis du ønsker et enda sunnere og grovere alternativ kan du bruke 200 g havregryn og droppe det glutenfrie melet.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i oppskriften.

Oppskriften gir ca. 12 glutenfrie havre- og bananpannekaker.

Du trenger

  • 100 g GF havregryn, kjørt til mel
  • 100 GF fin melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 2 modne bananer
  • 1/2 ts salt
  • Smør til steking

*Jeg foretrekker TORO Glutenfri fin kakemiks.

Slik gjør du

1. Kjør havregryn til mel i en food processor eller ved bruk av en stavmikser.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Bland så sammen egg og melk i den andre. Tilsett det våte i det tørre, litt etter litt og rør klumpefri. Tilsett så bananen i biter og kjør røren glatt med en stavmikser.

3. La røren stå og hvile til den har tyknet. Det tar ca 30 min.

 

4. Smelt litt smør i en stekepanne og bruk en spiseskje eller liten øse til å fordele røre på små rundinger. Sett ned varmen og la steke noen minutter på hver side til lappene er faste og med fin farge.

5. La avkjøles på rist før servering.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og margarin uten melk. Ved melkeallergi bruker du soyamelk (uten tilsatt sukker) og margarin uten melk.

Legg inn en kommentar