Kan det tenkes at du eller noen i familien lar seg glede av hjemmebakte kjeks? Kjeks er en av mine soleklare favoritter når det kommer til bakst. Derfor får du her oppskriften på en kjeksfavoritt til, glutenfrie oreo kjeks. En sann glede er de, rett og slett 😉
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i oppskriften.
Oppskriften gir ca. 10 glutenfrie oreo kjeks.
Du trenger
- 80-100 g GF mel*
- 85 g sukker
- 25 g bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 75 g mykt smør
- 1 eggeplomme (M/L)
* Størrelsen på eggeplommen avgjør hvor mye mel du trenger. Jeg brukte 85 g TORO glutenfri fin kakemiks. Da ble de helt perf!
Vaniljefyll
- 35 g smør, romtemp.
- 100 g melis
- 3/4 ts vann
- 1,5 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett smøret og visp sammen. Rør så inn en eggeplomme helt til slutt.
2. Kna deigen sammen og form til en tykk pølse. Del i 20 jevnstore emner (hvert emne skal veie 15 g). Rull hvert emne til en liten ball og trykk ut til kjeks på en bakepapirkledd stekeplate.
3. Stek midt i ovnen i 8-12 min. Hvis du ønsker kjeksene myke og litt seige så steker du de i ca 8 min. Ønsker du de sprø steker du de i 10-12 min.
4. La avkjøles litt på stekeplaten før du flytter de over på rist.
5. Mens kjeksene avkjøles lager du vaniljekremen. Bland sammen ingrediensene til smørkremen. Det er viktig at smøret er helt mykt. Juster så med vann til du har ønsket tykkelse på kremen. Visp luftig.
6. Ha litt vaniljefyll på en av kjeksene, legg en annen kjeks over og trykk forsiktig sammen.
Nyt med iskald melk eller nytraktet kaffe. Mmmmmmm!
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse eller melkeallergi bytter du ut smøret med melkefri margarin.
**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Jeg har kun gjort små justeringer , samt gjort oppskriften glutenfri.**
Disse var gode, liker det du legger ut her!! Masse bra🤗 Og liker godt at du har bilder, masse bilder er bra!👍🏼
Så hyggelig å høre 😃😃