Søt bakst

HJEMMEBAKT PÅ FERIE

img_1113Det er snart påskeferie, en tid hvor mange drar på fjellet eller til varmere strøk. Det er ikke alltid like stas med glutenallergi på ferie. Selv savner jeg ofte hjemmebakt og sunt glutenfritt brød, men jeg får aldri tak i ingrediensene jeg bruker hjemme.

Jeg er ikke spesielt flink til å pakke lite og lett, så jeg kan ikke pakke med meg alle ingrediensene, ei ønsker jeg å fylle opp hytta med masse melposer. Derfor tar jeg med meg hjemmelagde bakemikser. 

Så det jeg gjør, er at jeg måler opp alle de tørre ingrediensene (utenom tørrgjær) i en pose el. hjemme. Som du kan se av bildet så trer jeg posen på et dl mål og måler opp ingrediensene rett i posen på vekten. Jeg knyter posen godt igjen og tar en pose til utenpå for sikkerhetsskyld. Så pakker jeg bare med meg denne bakemiksen, en pose tørrgjær og litt mel til utbaking. 


Fordi jeg bruker en av oppskriftene på eltefritt brød eller rundstykker, trenger jeg verken kjøkkenmaskin eller brødformer. Jeg tilsetter bare litt tørrgjær, og blander alt sammen med vann og evt. litt flytende honning i en bolle. Dekker til bollen og baker ut deigen morgenen etter. Zimzallabim så har jeg glutenfritt, nybakt, sunt og skikkelig godt glutenfritt brød eller rundstykker  🙂 Det blir det bra ferie av det.

Du finner de eltefrie oppskriftene her.

Legg inn en kommentar