Søt bakst

GLUTENFRIE SJOKOLADEMUFFINS

Nå er det ikke lenge til påske, ferie, påskekrim og god mat. Derfor får du her oppskriften på luftige, myke og rågode glutenfrie sjokolademuffins med sjokoladeglasur og små påskeegg.

Oppskriften gir 12 – 14 glutenfrie sjokolademuffins.

Du trenger

  • 100 g smør, smeltet
  • 160 g sukker
  • 2 egg (M)
  • 150 g glutenfritt mel*
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss bakekakao
  • 1/2 ts salt
  • 150 g melk (1,5 dl)
  • 100 g sjokolade, i biter (kan sløyfes)

Glasur

  • 100 g smør, romtemperert
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g melis
  • 2 klyper salt
  • 6 ss sterk kaffe, avkjølt
  • Påskeegg (til pynt)
  • Kakestrøssel (om du vil)

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

Slik gjør du

Muffins

1. Sett ovnen på 200 grader. Ta frem et muffinsbrett (om du har) og fordel 12 former i.

2. Smelt smøret. Ta gryten av varmen og visp inn melken, så smøret blir avkjølt.

3. Bland sammen det tørre. Pisk så egg og sukker godt sammen i en bolle til det tykner litt. (Her bruker jeg bare en håndvisp, bruk gjerne kjøkkenmaskin el. om du foretrekker det.)

4. Begynn med litt av det tørre og tilsett så smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen Dette for å unngå klumper.

Om du ønsker å ha sjokolade i så hakker du sjokoladen i passe biter og rører inn tilslutt.

5. Fordel deigen i muffinsformer og stek midt i ovnen i 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. La sjokolademuffinsene avkjøles på rist.

Glasur 

6. Visp sammen det myke smøret med de tørre ingrediensene. Når blandingen korner seg så tilsetter du kaffen (se baketips) og visper glasuren luftig.

7. Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av skjeen og lag en sirkel fra midten og inn. Dryss over kakestrøssel og fordel 3 påskeegg på hver muffins.

Baketips

Glasuren blir aller best om du bruker sterk kaffe. Hvis du ikke har ferdig laget sterk kaffe, så lag en sterk instant men ha bare i nok varmt vann til å få blandet den ut. Spe så med kaldt vann, så slipper du å vente på at kaffen avkjøles.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s