Grov bakst

GLUTENFRIE MANDEL- OG HAVRESCONES


Her får du oppskriften på glutenfrie grove scones, bakt med havregryn og mandelmel. Fordi scones bakes med bakepulver krever de ingen hevetid. De er derfor perfekte til helgefrokosten eller kveldsmat. De har også høy andel fullkorn, fiber og protein fra havren og mandelmelet. Dette er altså sunne saker. Og ikke minst, så smaker de skikkelig godt med litt syltetøy eller brunost.

Raskt, godt og sunt. Hva er vel bedre enn det?

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 4 scones.

Du trenger

  • 80 g gf havregryn, malt til mel
  • 50 g mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss solsikkefrø
  • 2 ts fiberhusk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss yoghurt naturell
  • 1 egg (M)
  • 1 dl vann

Slik gjør du

1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

2. I en annen bollen blander du sammen de våte ingrediensene, som du så tilsetter i bollen med det tørre. Rør raskt sammen. La røren hvile i 10 minutter.

3. Sett ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm tar du havregryn på benkeplaten og velter deigen ut. Dryss litt havregryn over og form deigen til en runding. Flytt over på en bakepapirkledd stekeplate (ved bruk av en stekespade), trykk litt ned og del i fire ved bruk av et pizzahjul eller lignende (se bilde).

4. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Når de har fått en gylden farge er de ferdige.

La avkjøles på rist og nyt med friskt syltetøy, brunost eller det du liker aller best.

Baketips

Hvis du deler de helt og separerer de fire delene kan du redusere steketiden noe.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt naturell. Har du melkeallergi bruker du soyabasert yoghurt.

 

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra magasinet Det Nye sin matspalte. Jeg har gjort en del endringer til oppskriften**

4 kommentarer om “GLUTENFRIE MANDEL- OG HAVRESCONES

  1. Hei! Disse ser veldig gode ut. Vet du om man kan bytte ut mandelmel med mer havre, og yoghurt med Kokosmelk eller bare vann? Vil de heve allikevel? Takk for fin blogg, hilsen Maria

    1. Hei, dessverre ikke testet det 🙂 Anbefaler å følge oppskriften – yoghurt har feks en veldig god effekt på bakst som du ikke får ved å erstatte den med vann eller kokosmelk 🙂

Legg inn en kommentar