Fin bakst

GLUTENFRIE TORTILLALEFSER

img_1046Hva skal dere ha til middag på fredag? Taco? Fajitas? Enchilladas? Da må du prøve denne oppskriften på glutenfrie tortillalefser. Veldig enkle å bake, skikkelig gode og ikke minst, så holder de på godsakene. Vi har vel alle opplevd at den glutenfrie tortillalefsen revner og alt det gode som skulle vært i lefsen ligger i en hau på tallerkenen. Det skjer ikke her, det kan jeg love deg.
Jeg har bakt en del glutenfrie tortillalefser, og dette er ikke bare den beste oppskriften men også den aller enkleste (synes jeg).

Oppskriften gir 4 glutenfrie tortillalefser.

Du trenger

  • 100 g maismel
  • 30 g glutenfritt mel* + mel til utbaking
  • 1/2 ts salt
  • 20 g (2 ss) fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3,5 dl vann (350 gram)

*Jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding. Du får kjøpt maismel på veassorterte butikker som meny eller store kiwi (ikke polenta).

Utstyr

  • Kjevle
  • Evt. pizzahjul

Slik gjør du

1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

2. Tilsett vannet litt etter litt og rør deigen sammen. La hvile i 5-10 minutter; eller til den har blitt fast.

3. Del i 4 emner. Dryss litt mel på benken (jeg bruker alltid jyttemel til utbaking). Rull det ene emnet til en ball og trykk utover. Kjevle den tilslutt så tynn du kan (legg gjerne et bakepapir over hvis deigen  klistrer seg til kjevlen). Snu et par ganger under utkjevling og legg litt mel på benkeplaten om den klisser. Se baketips.

Hvis du ønsker helt rene kanter kan du finskjære lefsene med et pizzahjul.

4. Stek i en tørr stekepanne på relativ høy varme. De skal steke i et par minutter på hver side. Riv gjerne av en liten bit og smak om tortillalefsen er gjennomstekt.

5. Legg tortillalefsene over på et tørt håndkle og legg et annet over. Da holder de på mykheten.

Frys de du har til overs. De er fine å bruke feks som pizzabunn en dag du ønsker en rask middag.

Baketips

Hvis det er vanskelig å legge lefsen over i pannen uten at den revner el bretter seg, så kan du kjevle den ut på et bakepapir for så å legge lefsen i pannen rett fra bakepapiret.

6 kommentarer om “GLUTENFRIE TORTILLALEFSER

  1. Hjemmelagde lefser til taco eller ceviche er det beste som finnes😊 Takk for at du deler disse deilige oppskriftene og ikke minst gir så gode og detaljerte instrukser 👍

  2. Dette er en fantastisk oppskrift…rørte raskt sammen alle ingrediensene med en slikkepott og fikk noen knallgode tortillalefser. 10 ganger bedre enn dem du får kjøpt i butikken! Tusen takk for at du deler.

    1. Hei, nei det heter maismel (du får de på store kiwi og på meny bla) maizena er maisstivelse så da får du ikke samme resultat 🙂

Legg inn en kommentar