Søt bakst

GLUTENFRIE AMERIKANSKE PANNEKAKER MED HAVRE

 

img_1063-1Høye, myke og luftige. Det er signaturen til amerikanske pannekaker. Her er hvetemelet byttet ut med havremel og mandelmel. Det gjør ikke bare pannekakene glutenfrie men også sunnere og skikkelig gode. De fleste spiser jo amerikanske pannekaker til frokost så da  passer jo det  bra. Men så tenker du kanskje “hmmm dessa kan ikke være like gode som de med fint mel siden de er litt sunnere”. “Joda”, sier jeg da. Den beste måten å finne det ut på er å prøve oppskriften. Jeg er sikker på at du blir positivt overrasket.

Vi hadde disse til søndagsfrokosten i dag, med syltetøy og friske bær. Jeg pleier å lage røren kvelden før, så det bare er å svinge stekespaden på morgenen og vips så er pannekaketårnet klart og syltetøyet på bordet.

Oppskriften inneholder fiberhusk, som er laget av pulveriserte psyllium frøskaller. Fiberhusk trekker til seg mye væske og bidrar som et bindemiddel som gjør det endelig resultatet saftigere. Du får kjøpt fiberhusk i de aller fleste butikker som har en friforhylle.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir ca 10 glutenfrie amerikanske pannekaker.

Du trenger

  • 50 g smør, smeltet
  • 2,5 dl melk**
  • 80 g glutenfritt havremel*
  • 50 g mandelmel
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 3 egg (M/L)

*Du lager enkelt havremel selv ved å ha glutenfrie havregryn i en blender eller foodprocessor. Jeg kjøper mandelmel på COOP mega eller grønnsaksbutikker.

** Ha i 2,5 dl først og juster med mer melk hvis røren blir for tykk.

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en liten kasserolle. Mål opp melken og tilsett i smøret. Visp inn eggene.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle og tilsett melkeblandingen litt etter litt. Pisk sammen til du har en jevn røre. La stå og svelle i 30 minutter (du kan gjerne la den stå i kjøleskapet over natten).

3. Stek i godt oppvarmet stekepanne. (Med eller uten smør). Bruk ca. 1,5 – 2 ss røre per pannekake (de skal være 15 cm i diameter). Etter litt tid i pannen vil røren ”boble” litt, da kan du snu de. Legg de ferdigstekte pannekakene over på en rist.

Nyt med ditt favorittsyltetøy, friske bær eller lønnesirup og ha en herlig morgen 🙂

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut melken med laktosefrimelk og smøret med margarin uten melk. Har du melkeallergi bruker du soyamelk (usøtet) og margarin uten melk.

Legg inn en kommentar