Søt bakst

GLUTENFRI BROWNIES MED PEANØTTER

Salt og søtt er utrolig godt sammen. Det er denne oppskriften på glutenfri brownies et bevis på. Nøttene gir deilig krunsj til kaken og saltet fra peanøttene får frem den deilige sjokoladesmaken. Ferdig stekt er kaken myk, med deilig sjokoladesmak og et lett sprøtt lokk, akkurat slik brownies skal være.

Brownies er minst like god etter et døgn i kjøleskapet, så jeg baker alltid denne kvelden i forveien så blir det en ting mindre å forberede.

Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. Kaken forsvinner fort, så bak gjerne dobbel porsjon og bak kaken i en langpanne på ca 30×37.

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri brownies trenger du:

  • 150 gram smør
  • 350 gram sukker
  • 5 ss bakekakao (50 g)
  • 100 g glutenfri melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg (M)
  • Ca 2 dl peanøtter, grovt hakket
  • Melis (om du vil)

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. La avkjøles litt før du tilsetter eggene. Rør deigen glatt. Rør inn de grovhakkede mandlene helt tilslutt, eller dryss over kaken før du setter kaken i ovnen.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 30 cm), (se tips). Stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter.

5. La avkjøles i formen før du skjærer i stykker og dryss litt melis over før servering.

Server gjerne med peanøttis, vilt godt 🙂

Baketips

Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du  ønsker pene kanter, klipper du til bunden av formen og smører kantene.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.

Legg inn en kommentar