Fin bakst

GLUTENFRI LOFF

Luftig, saftig og myk, med fantastisk god smak. Jepp det går an; denne oppskriften på glutenfri loff er beviset. Loffen er bakt med rene melsorter, blant annet havremel. Dette er en oppskrift du bare må prøve. Du blir ikke skuffet -det er jeg helt sikker på.

Selv digger jeg loff med syltetøy og selvfølgelig til sjømat. Kanskje spiser dere sjømat lille julaften? Isåfall er jo loff det eneste riktige. Prøv da gjerne denne oppskriften på glutenfri loff.

Oppskriften gir en glutenfri loff.

Du trenger

 • 250 g gf havremel*
 • 100 g maismel
 • 200 g rismel
 • 1,5 ts salt
 • 1,5 ts bakepulver
 • 2,5 ts tørrgjær (5 g) eller 1/2 pk fersk gjær
 • 20 g fiberhusk
 • 700 g kaldt vann (7 dl)
 • 1 ts honning
 • Valmuefrø til å strø over

* glutenfrie havregryn malt til mel.

Slik gjør du 

1. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Når alt er blandet inn elter du deigen på middels hastighet i 5-10 minutter.

2. Ta frem en liten brødform og smør formen. Fordel deigen i formen (den skal være klissete). Dryss over valmuefrø og klem de litt ned. Dekk med plastfolie og la heve i 1,5 time.

3. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). Stek loffen på nederste rille i 50-60 minutter. Det skal komme en hul lyd når du banker på den. La avkjøles på rist.

Det er viktig at loffen får tid til å avkjøles før du skjærer i den. Den trenger litt tid på å “sette det”.

Nyt med skalldyr, jordbærsyltetøy, deilig olje eller det du måtte like. Kos deg 🙂

6 kommentarer om “GLUTENFRI LOFF

 1. Er det mulig å bytte ut havremelet med et annet mel? Sønnen min tåler ikke havre.
  Mvh Mari

  1. Hei, jeg har bare bakt dette brødet med glutenfrie havregryn som jeg har laget til mel i foodprocessoren. Vet ikke hvordan det blir med for eksempel hirsemel, men du kan jo prøve det evt. Du må nok da justere litt på mengden.
   H 🙂

 2. Hei.
  Hvis man har havremel, kjøper ofte det på butikken, blir det samme mengde man skal bruke da? Eller blir det forskjellig? Regner med du har veid opp havregryn før det knuses til mel? 🙂

  Ps. du har utrolig mange fine oppskrifter, gleder meg til å ha tid til å prøve de ut! 🙂

 3. Testet denne, men i oppskriften står det 20 g fiberhusk. Brukte bare 10g, men selv med halvparten av det oppskriften sa, så ble brødet veldig deigete. Ble stekt over en time hvorav 15 min var uten form. Pleier vanligvis å bruke ca 1 ss i brødoppskrifter, men 20 g tilsvarer jo ca 4 ss. Er det en skrivefeil her?

  1. Hei, det som står i oppskriften er riktig, så det er derfor loffen ble deigete. 20 g tilsvarer 2 ss. Oppskriftene på bloggen er nøye utvikler så anbefaler å følge de slik de står 🙂

Legg inn en kommentar