Grov bakst

GLUTENFRIE GROVE RUNDSTYKKER

Disse glutenfrie rundstykkene er skikkelig gode. Myke, luftige og med rund, god smak av de grove kornsortene. De er bakt med blant annet havre og bokhveteVisste du at bokhvete er en nøtt? Den inneholder mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium. Også har bokhvete et høyt innhold av protein og lysin – en essensiell aminosyre. Med andre ord gir bokhvete svært næringsrik bakst, og det er jo ikke noe vi med glutenallergi vasser i. Så disse glutenfrie rundstykkene er ikke bare gode på smak, men også for kropp og sjel

Du tenker kanskje, “hm kanskje jeg skal prøve de”, men så ser du ingredienslisten og tenker – huff her var det mange ingredienser jeg ikke har. Men frykt ikke – du får kjøpt alle ingrediensene på velassorterte butikker som for eksempel Meny eller de største Kiwi butikkene. Og det er absolutt vert det – for glutenfritt smaker så utrolig godt når man baker det selv med rene, gode ingredienser.

Oppskriften gir 10 glutenfrie grove rundstykker

Du trenger

 • 140 g havregryn
 • 130 g bokhvetemel
 • 100 g maismel
 • 60 g rismel
 • 70 g solsikkekjerner + til pynt
 • 2 ss fiberhusk (20 g)
 • 5 g tørrgjær (ca 2,5 ts)
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1-1,5 ts salt
 • 1 liten ts flytende honning
 • 6,5 dl vann, kaldt (650 g)

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen og k-spaden. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og honningen, litt etter litt. Bland først sammen på lav hastighet. Sjekk gjerne at alt er godt blandet ved bruk av en slikkepott (det kan samle seg melklumper i bunden av bollen eller på K-spaden). 

Øk så hastigheten og elt deigen i 10 minutter. Bruk en slikkepott og samle deigen i bollen. Dekk med plastfolie og sett til heving på kjøkkenbenken i 60 – 90 minutter (jo lenger jo bedre). 

2. Elt deigen i bakebollen ved bruk av en slikkepotten. Bruk litt mel på benkeplaten. Kna deigen ut til en pølse og del i 10 emner. Form til rundstykker. (Deigen skal være litt klissete, men ikke så klissete at du ikke får formet den til rundstykker. Gjør den det bruker du mer mel.)

Sett rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel solsikkefrø over og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve tildekket i 60 minutter.

3. Mot slutten av hevetiden setter du ovnen på 225 grader. 

4. Stek rundstykkene på midterste rille i 25 – 30 minutter. Rundstykkene er ferdige når de har en fin farge og stekeskorpe. Stek heller litt for lenge enn for kort om du er usikker.

5. La avkjøles på rist og nyt nybakte.

Og ikke minst, kos deg!

Legg inn en kommentar