Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEBISCOTTI

Desember, andre søndag i advent og snart jul. I dag fylles kjøkkenet med lukten av deilig nystekte sjokoladebiscotti, helt uten gluten. Utrolig gode alene eller til kaffen. Denne oppskriften er med appelsinskall, men disse blir også deilige uten. Så valget er ditt.

Kanskje noe å gi bort til jul? Hvis du klarer å ikke spise opp alle da:)

For ca 34 glutenfrie sjokoladebiscotti trenger du

 • 120 g mandler
 • 120 g glutenfritt mel + til utbaking*
 • 3 ss bakekakao
 • 3/4 ts bakepulver
 • 2 egg (S/M)
 • 100 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 klype salt
 • 1 liten appelsin (kun skallet)

* Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks. Se baketips helt nederst i oppskriften.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.

2. Mål opp mandlene og rist de i en tørr stekepanne i noen minutter, mens du rører rundt. De skal bli skikkelig gjennomvarme og ta litt farge, men ikke svis. Ta mandlene over på et skjærebrett el. og grovhakk de. La avkjøles.

3. Mål opp de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Rasp av det ytterste på appelsinen (kun det oransje) og tilsett i bollen. Visp egget luftig i en egen bolle.


4. Tilsett de avkjølte grovhakkede mandlene i melblandingen og rør så inn egget. Bruk en slikkepott så du får med alt egget i bollen. Det kan virke som om deigen er for tørr, men rør og rør så skal du se. Du skal kunne samle deigen i en stor ball (se baketips).

 • Er deigen litt for klissete til at du kan jobbe med den? Da tilsetter du litt mer mel.
 • Er den så tørr at den ikke lar seg samle? Tilsett bittelitt melk.

5. Ta minimalt med mel på benkeplaten. Velt deigen ut og del den i 2. Form hver del til en tykk pølse, legg over på en bakepapirkledd stekeplate og trykk litt ned. Den skal være ca 5 cm bred.

6. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Pass på mot slutten av steketiden (du må ikke risikere at de blir brent). Ta ut av ovnen. Skjær diagonalt i 1,5 cm tykke skiver (hvis den smuldrer venter du litt før du skjærer videre).

7. Senk temperaturen til 150 grader, snu de så de har snittflaten opp og stek videre i 5-10 minutter, eller til  de er helt perfekte. De skal være harde. Obs. de vil “stivne” ytterligere etter at de er tatt ut av ovnen. Blir de ikke så harde som du ønsker putter du de inn i ovnen igjen.

Baketips

Størrelsen på egget vil avgjøre hvor mye mel du trenger. Her har jeg brukt eggene som er S/M. Bruker du større egg, må det mer mel til. Jeg anbefaler at du baker med 120 g også tilsetter du evt. mer ved utbaking dersom deigen klisser. Evt. kan du holde tilbake litt av egget når det tilsettes hvis du bruker store egg.

Legg inn en kommentar