Ohlala, for en som er svak for både kjeks og sjokolade var ikke dette dumt. Deilige glutenfrie crincle cookies. Sprø utenpå og myke inni.
Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri eller laktosefri, se nederst.
Du trenger
- 100 g smør, romtemperert
- 1 egg, romtemperert
- 100 g glutenfri fin melblanding*
- 50 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 2 klyper salt
- 75 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g sjokolade, i biter
Pynt
- Melis
Slik gjør du
1. Ta smør og egg ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake så det rekker å romtempereres.
2. Rør smør og sukker (både hvitt og brunt) lyst og luftig. Tilsett egget og rør inn.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn i sukker-smøret. Tilsett så sjokoladen og rør sammen. Form til en ball som du pakker inn i plast og legger i kjøleskapet i ca 2 timer eller lenger.
4. Sett ovnen på 175 grader. Trill til kuler (mine var ca 30 g) og rull de i melis før du setter de på bakepapirkledd stekeplate. De trenger litt mellomrom mellom hverandre.
5. Stek midt i ovnen. Mine var perfekte etter 11- 12 minutter. (Lager du de mindre enn mine må du steke de kortere). La avkjøles på stekeplaten før du flytter de over på rist. Dryss gjerne litt melis over rett før servering.
Nyt når de enda er lunkne med et glass melk eller en kopp kaffe. Kjeksene holder seg godt i en lufttett boks.
Allergiinfo
For laktoseintoleranse bruk laktosefritt smør og melkefri sjokolade. Ved melkeallergi bruk Melange uten melk og melkefri sjokolade.