Hva tenker du når jeg sier Bounty? Mmmmmmm? Da bør du teste ut denne kaken. En myk og skikkelig saftig kake med smak av bounty. Kaken har tre lag; brownies, kokosfyll, og sjokoladeganache. Er den ikke veldig kvalmende tenker du kanskje? Nei, absolutt ikke, den er utrolig god. Saftig brownies bunn, kokosfyll og deilig sjokoladeganache blir jo ikke feil. Nei, denne glutenfrie bountykaken må du bare prøve om du er gald i bounty.
Det er enkelt å gjøre kaken laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
For deilig glutenfri bountykake trenger du:
Brownies
- 150 g smør, smeltet
- 350 g sukker
- 50 g bakekakao
- 100 g glutenfri fin melblanding
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 klyper salt
- 3 egg (M)
Kokosfyll
- 130 g kokoskrem*
- 50 gram melis
- 100 gram kokosmasse
- 1 ts vaniljesukker
*Kokoskrem får du ved å sette kokosmelken i kjøleskapet. Den delen som da ligger øverst når du tar av lokket er kokoskremen. Obs. du må ikke bruke “lett” kokosmelk.
Sjokoladeganache
- 150 g mørksjokolade (ca 55%)
- 150 g kremfløte
- 1 klype maldonsalt
Slik gjør du
Obs. Det er lurt å sette kokosmelken i kjøleskapet så fort du har den i hus, så du enkelt kan hente ut kokoskremen som legger seg på toppen. (Frys det du ikke bruker).
Brownies
1. Sett ovnen på 165 grader varmluft. Ta frem en liten langpanne (ca. 20×20 cm). Smør kantene og legg bakepapir i bunnen.
2. Smelt smøret. Mål opp sukkeret og tilsett i gryten. Sett ned varmen litt og la sukkeret smelte med i et par minutter.
3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett ett og ett egg og rør deigen glatt.
4. Fordel deigen i kakeformen og stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter. La avkjøles i formen.
Kokosfyll
5. Ta ut den stivnede/tykke delen fra kokosmelken og la vannet være igjen, (eller drikk det – skal visst være veldig sunt). Obs. Du skal kun bruke halvparten av kokoskremen – 130 gram.
6. Tilsett kokosmasse, melis og vaniljesukker. Rør sammen til du har en tykk masse. Fordel i et jevnt lag over browniesen ved hjelp av en slikkepott. Trykk blandingen forstiktig sammen så den blir helt fast. Dekk til med plastfolie og sett kaldt i 4 timer (gjerne over natten).
Sjokoladeganache
7. Grovhakk sjokoladen til ganachen. Varm opp fløten til den ryker (den skal ikke koke). Skru av platen og tilsett sjokoladen. La stå til sjokoladen har smeltet (ikke rør i den). Når sjokoladen har stått i et par minutter rører du den glatt og blank. Smak til med litt salt. La avkjøles til romtemperatur.
8. Ta kaken ut av kjøleskapet. Fordel sjokoladeganachen over kaken og fordel i et tynt, jevnt lag ved hjelp av en slikkepott. Dra slikkepotten eller en spatel rund kanten av kaken.
9. Om du liker smaken av salt & sjokolade så kan du drysse over litt havsalt. La stå i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger til sjokoladeganachen har stivnet. Skjær i ruter og nyt!
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse erstatter du smøret med laktosefritt smør, fløten med laktosefri fløte og bruker sjokolade uten melk – feks en fra Lindt eller Odense.
Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk, soyafløte og sjokolade uten melk – feks den fra Lindt eller Odense.