Søt bakst

GLUTENFRIE SJOKOLADEMUFFINS MED BRINGEBÆR

Det er ikke mye som slår sjokolademuffins som er myke, saftige og med deilig smak av sjokolade. Disse glutenfrie sjokolademuffinsene med sjokoladebiter og bringbær er bare rågode.

Sjokolade er det aller beste jeg vet, og da gjerne i form av kaker eller muffins. Det som er så herlig med muffins er at det er så raskt og enkelt. Glutenfrie sjokolademuffins er himmelsk godt uten glitter og glam – en sikker vinner en mørk og kald vinterkveld med en kopp kakao, etter en deilig middag eller til bursdagsselskapet.

Muffinsene er aller best når de er nystekte synes jeg; og da får du i tillegg rennende sjokolade som bonus. Jeg lager de derfor alltid klar i muffinsformene og steker de så rett før servering.

Det er lett å gjøre muffinsene melkefrie. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 12 glutenfrie sjokolademuffins.

Du trenger

 • 100 g smør, smeltet
 • 150 – 170 g sukker**
 • 2 egg (M)
 • 165 g glutenfritt mel*
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 ss bakekakao
 • 1/2 ts salt
 • 150 g melk
 • 100 gram sjokolade, i biter
 • 2 kurver friske bringebær

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.
**Sukkermengden er litt smak og behag. Bruker du en sjokolade med lavt kakaoinnhold ville jeg nok nøyd meg med 150 gram.
***Jeg pleier å gå for en mørk sjokolade med 50% kakaoinnhold i muffinsene, men du står fritt til å bruke den sjokoladetypen du liker aller best.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. Ta frem et muffinsbrett (om du har) og fordel 12 former i.

2. Smelt smøret. Ta gryten av varmen og tilsett melken. Mål opp de tørre ingrediensene. Grovhakk sjokoladen og sett til side.

3. Pisk egg og sukker godt sammen i bakebollen til det tykner. (Her bruker jeg bare en håndvisp, men ønsker du ekstra luftige muffins så pisker du det til eggedosis.)

Tilsett ca. halvparten av de tørre ingrediensene i eggeblandingen og visp inn. Fortsett så med halvparten av smør-melken. Bland inn resten av melblandingen og så resten av smør-melken. Rør inn sjokoladen tilslutt.

4. Fordel deigen i 12-14 små muffinsformer. Ha 2 -3 bringebær på hver muffins. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Sjokoladen vil pipple opp i midten av muffinsene, så vær obs på at muffinsene kan være ferdige selvom du ser rennende sjokolade.

5. Ta ut av ovnen og ha et bringebær i sprekken på hver av muffinsene. La avkjøles litt i formen før du tar de over på rist.

Server lune, da er de aller best.

Baketips

Som all annen bakst vil muffinsene bli tørre om du steker de for lenge, så ikke la deg lure av den rennende sjokoladen og følg med mot slutten av steketiden 🙂

Allergiinfo

Ønsker du å gjøre muffinsene laktosefri, så eratter du smør med laktosefritt smør, bruker laktosefri melk og sjokolade uten melk, feks den fra odense med 55 % kakoinnhold.

For melkefrie muffins, så eratter du smør med melkefri margarin, bruker soyamelk (uten tilsatt sukker) og sjokolade uten melk, feks den fra odense med 55 % kakoinnhold.

2 kommentarer om “GLUTENFRIE SJOKOLADEMUFFINS MED BRINGEBÆR

 1. Vi har melkeprotein allergi i familien, så jeg har byttet ut all kumelk med havremelk i både baking, sauser osv. Og så bruker jeg blå melange. Syns det smaker kjempegodt, og ofte bedre 😊 Ellers mange gode oppskrifter som jeg må prøve ut! 😊

  1. Hei, grunnen til at jeg ikke anbefaler havremelk er at det ikke er et rent glutenfritt produkt. Om man heller vil bruke havremelk fordi alle tåler det, så er jo ikke det noe problem. Jeg har selv melkeproteinallergi og bruker soyamelk og blå Melange i oppskriftene der dette er aktuelt.
   Hyggelig å høre at det ellers er mange gode oppskrifter!

Legg inn en kommentar